Ingen nåde mot gamleklubben

Forsvaret til Rosenborg har spilt til sammen 180 kamper for Stabæk.

Den ene var et ettertraktet talent som valgte Stabæk over Rosenborg, den andre spilte aldersbestemt fotball i klubben og tok steget opp på a-laget, mens den siste ringte selv klubben for å spørre om å få trene med dem.

Lørdag utgjør Vegar Eggen Hedenstad, Jørgen Skjelvik og Birger Meling trolig tre av fire spillere i Rosenborgs forsvarsrekke når Stabæk er motstander på Nadderud.  

- Det blir artig, men spesielt å dra tilbake, innrømmer Birger Meling.

Meling kom fra Stabæk i år og kjenner alle i og rundt klubben. Men det var ingen lett vei inn. 

- Jeg ringte selv og spurte om jeg fikk lov å trene med dem da jeg stod uten klubb for snart tre år siden. Jeg brukte et halvt år på å spille meg i form, etter det spilte jeg alt, forteller han. 

Valgte Stabæk over RBK

Før helgas kamp mot Rosenborg ligger Stabæk på en 3. plass på tabellen.

- Det er litt overraskende, men de har gode spillere. Og får man en god start på sesongen som de har fått, få du den nødvendige selvtilliten og ting flyter av seg selv, sier han.

Vegar Eggen Hedenstad kunne valgt å gå til Rosenborg som 16-åring, men endte til slutt opp med å signere for Stabæk. Høyrebacken spilte 94 kamper for Bærumsklubben, og innrømmer at han fremdeles har et svært godt forhold til Stabæk.

Annonse:

- Jeg hadde en veldig fin tid i Stabæk og er en klubb jeg ble glad i. Det blir spesielt å møte dem i kamp for første gang. På lørdag er uansett alt dette glemt. Da handler det om tre poeng, sier Hedenstad.

- Jeg er litt spent på gressmatta som vi har sett ikke er den beste. Men vi skal være så gode at vi styrer denne kampen, sier han.

170511-hedenstad

Skal vinne krigen

Jørgen Skjelvik spilte aldersbestemt fotball i Stabæk, men ble tatt opp i a-stallen i 2009. Det skjedde etter at han spilte juniorfinale i NM mot Rosenborg i Telenor Arena. Sammen med seg på laget hadde han nåværende lagkamerat Hedenstad. Rosenborg stilte med blant andre Mushaga Bakenga, Markus Henriksen og Jonas Svensson.

- Jeg hadde seks fine år i Stabæk, og klubben betyr fremdeles en del for meg. Jeg kjenner folk i administrasjonen og enkelte spillere, sier Skjelvik som spilte 29 kamper for klubben. 

- Det blir helt sikkert en tøff kamp for oss på en litt ujevn gressmatte. Vi skal vinne krigen og være tålmodige, avslutter han. 

Stabæk - RBK

  • Eliteserien, runde 8

  • Lørdag 13. mai kl 16

  • MAX

Annonse fra Eliteserien: