- Jeg ønsker å dominere og ta Rosenborg til Champions League

Torbjørn Lysaker Heggem drømmer stort når han får spørsmål om hvordan han ønsker at fotballkarrieren skal se ut om fem år.

Annonse:

Heggem fikk sin offisielle Rosenborg-debut da han ble byttet inn til fordel for Jonathan Levi i Mesterfinalen mot Lillestrøm i april. Dermed står 19-åringen med én kamp og én vinnermedalje for Rosenborg, en uttelling ikke mange kan vise til. Til daglig er han kaptein og bauta i midtforsvaret til Rosenborg 2 i 3. divisjon og G19-laget som jakter gull i NM. På direkte spørsmål om hvor han er i fotballkarrieren om fem år, svarer han at han ønsker å dominere like mye i svart og hvitt på A-lagsnivå. Så vil tiden vise om han kommer seg opp på nivå med forbildet Tore Reginiussen.

Torbjørn Lysaker Heggem er nestemann ut i en serie av artikler om talentene i SalMar-akademiet.

Hvis du skal fortelle folk hvem du er, hva vil du si da?

- Som menneske vil jeg si at jeg er en jordnær og ydmyk person, på fotballbanen er jeg målrettet og seriøs. Den oppgaven jeg bestemmer meg for å gjøre, gjennomfører jeg 100%. Jeg er nøye med å gjøre alt så godt som mulig. Det gjelder både på og utenfor banen.

Hva er dine største styrker som fotballspiller?

- Jeg har vært midtbanespiller før, men nå er jeg forsvarsspiller. Det er det offensive som kanskje er den største styrken, med teknikk, basisferdigheter og at jeg er pasningssikker. Jeg er også ganske høy, så jeg klarer meg bra i duellspiller og i luften.

Hvis du kunne arvet én egenskap fra en hvilken som helst annen fotballspiller, hva vil du ha arvet?

- Forbildet mitt er Sergio Ramos og hans evne til å score mål, gjerne viktige mål. Denne egenskapen ville jeg gjerne ha arvet som midtstopper.

Hva har moderklubben Astor betydd for deg i oppveksten?

- Klubben har betydd veldig mye for meg, der har jeg spilt i ti år med veldig gode trenere opp gjennom oppveksten. De hjalp meg til å matche meg bra, der jeg trente med jevnaldrende og to år eldre spillere. Matchingen har vært fin, der jeg har fått kjent på nivået til de som var eldre og prøvd å være best blant de som var like gammel.

Hvem er din favorittspiller på Rosenborg?

Mike Jensen har vært favorittspilleren min fra da jeg var liten og han har vært i Rosenborg lenge. Han har vært veldig god og har vært den beste spilleren i Eliteserien i mange år. Men nå når jeg har blitt stopper, er Tore Reginiussen et stort forbilde. Det er den duellstyrken , evnen til å alltid være på rett plass til riktig tid og er veldig dominant i spillestilen sin, spesielt i det defensive.

Hva er dine beste fotballminner?

- Jeg har to som skiller seg ut i toppen. Den første er fra UEFA Youth League, der vi vant mot Cukaricki på bortebane. Vi lå under 0-1 og snudde det de siste minuttene.  Det var et veldig stort minne å gå videre der. I tillegg må jeg dra frem debuten på A-laget i Mesterfinalen. Jeg fikk komme innpå et par minutter på slutten og vi vant 1-0 der. Det var veldig stort.

- Om fem år håper jeg å være fast på Rosenborg, spiller fast der og har kanskje gjort det i noen år allerede.

— Torbjørn Lysaker Heggem


Hvis du skal invitere noen kompiser på middag. Hva vil du servere da?

- Jeg er så dårlig til å lage mat, så det må være noe lett. Jeg synes pizza er godt, så det må bli hjemmelaget pizza som har blitt servert. 

Hva gjør du på fritiden? 

- Nå er jeg ferdig på skolen, så da jobber jeg litt. Hvis ikke er jeg med venner, holder meg aktiv og trener. Så blir det å se litt på serie eller film.

Hvilke filmer og serier går det mest i for tiden?

- Akkurat nå ser jeg på White Collar, en veldig bra serie. Men favorittfilmen må være Harry Potter. Det har jeg vokst opp med og holder på med å lese bøkene for andre gang

Hvilken type musikk hører du på for tiden?

- Jeg hører mest på listepop eller topp 20 på Spotify, men har blitt litt fan av Eminem i det siste. Så da må jeg si at rap er også litt kult.

Hvor ønsker du å være i fotballkarrieren om fem år?

- Om fem år håper jeg å være fast på Rosenborg, spiller fast der og har kanskje gjort det i noen år allerede. Jeg ønsker å dominere og ta Rosenborg ut til Champions League. Det hadde vært en god drøm. 

Hvis du ikke skulle leve av fotballen, hva kunne du tenke deg å bli i det sivile liv?

- Politi ser kult ut. Da får man være litt i bevegelse, noe som er viktig for en som blir rastløs. I tillegg ser det ut som et spennende og variert yrke.

Torbjørn Lysaker Heggem

  • 12. januar 1999 (19 år)

  • Tidligere klubb: Astor

  • 1 A-lagskamp, mester i Mesterfinalen

Annonse fra Eliteserien: