Kaptein Bendtner og et ungt RBK vant mesterfinalen!

Rosenborgs yngste fikk testet seg mot et rutinert Lillestrøm, og sammen med kaptein Nicklas Bendtner besto de prøven og hentet hjem årets første pokal.

Kåre Ingebrigtsen lot flere unge spillere prøve seg i UNICEF Mesterfinalen på Åråsen, og stilte med en startellever med en snittalder på 22 år. Noe forskjell på lagene var det imidlertid ikke å spore da kampen ble sparket i gang.

Det ble en nokså rotete førsteomgang hvor lagene slet med å flyt i angrepsspillet og mistet ballen litt for ofte. To større sjanser ble det likevel skapt før pause. Rafik Zekhnini sto for den første, med et hardt innlegg som keeper ikke klarte å holde. Ballen spratt mot målstreken, men LSK-målmannen klarte akkurat å få den i fast grep før det var for sent.

Jonathan Levi jubler, mens han klatrer på ryggen til Jacob Rasmussen

I andre enden var det Charles Chinedu Ezeh som kom nærmest for Lillestrøm. Han kom seg løs på et hjørnespark og headet via bakken før ballen traff tverrliggeren og ble klarert.

Etter pause tok Rosenborg umiddelbart et grep om kampen og drev hjemmelaget bakover på banen. Det tok ikke lang tid før Rosenborg fant veien til mål - og det på frekkeste vis. Nicklas Bendtner mottok ballen utenfor 16-meteren og tok en nydelig tunnel på forsvareren før han satte ballen rolig ned i lengste hjørne.

Lillestrøm kom litt mer med i kampen etter scoringen og fikk satt Arild Østbø skikkelig på prøve midtvegs. Kristoffer Ødemarksbakken kom til skudd fra 13 meter, men RBK-keeperen gjorde en meget god reaksjonsredning.

Det ble en åpen og sjanserik andreomgang hvor Lillestrøm sendte mange folk fremover i jakt på utligning, mens Rosenborg fikk store rom å kontre i. Størst rom av alle fikk Alexander Søderlund da Nicklas Bendtner sendte han avgårde på et bakromsløp fra midtstreken, men Søderlund fikk en dårlig ballberøring og keeper plukket ballen.

Lillestrøm sendte frem Frode Kippe mot slutten og pumpet opp baller mot Rosenborgs 16-meter. Men RBKs unggutter sto frem med solid forsvarsspill, og den ene gangen de kom seg til et farlig skudd var Arild Østbø på plass med nok en solid redning.

Dermed vant Rosenborg 1-0 på Åråsen og tok med årets første pokal - Mesterfinalen 2018 - tilbake til Trondheim!

NB! Torbjørn Lysaker Heggem kom inn på tampen og fikk sine første minutter for Rosenborg!

Lillestrøm - Rosenborg (0-0) 0-1