Kjemper om finaleplass

Med fire poeng på to kamper, er Rosenborg G19 på skuddhold av finaleplass i Skandinavisk mesterskap.

De to første av tre gruppespillskamper ble spilt i Göteborg i helgen, den siste spilles mot svenske Hammarby fredag 7. desember. Da blir det avgjort hvilken plasseringskamp Rosenborgs juniorer skal spille den påfølgende søndagen.

Etter kamper mot danske motstand i AGF Aarhus og Brøndby, er Rosenborg nummer to i gruppen. Fredag ble det 0-0 mot førstnevnte, før Rosenborg vant 2-1 mot Brøndby søndag. AGF er gruppeleder på målforskjell. Gruppeplasseringen avgjør om det blir finale, bronsefinale eller spill om 5. og 7. plass på turneringens siste dag.

Dermed må Rosenborg vinne trolig vinne siste kamp for å ta seg til finalen. Dersom AGF også vinner, må RBK vinne med minst ett mål mer enn danskene.

Uavgjort mot AGF - vant på straffekonkurranse

Fredag 16.november møttes AGF Århus og Rosenborg i Prioritet Serneke Arena.

AGF Århus startet kampen best og presset Rosenborg tilbake på egen halvdel, allerede etter sju minutters spill var det klart for 1-0 til danskene. Etter at kvarteret var passert jevnet spillet seg mere ut og RBK spilte seg frem til noen sjanser, minuttet før pause utlignet trønderne til 1-1 ved Emil Konradsen Ceide.

2.omgang var jevnspilt og begge lagene hadde muligheter til å vinne kampen. Men ingen av lagene klarte å sette flere baller bak motstanderens keeper og dermed endte oppgjøret uavgjort 1-1.

I den avsluttende straffesparkkonkurransen viste Rosenborg seg som det sterkeste laget da trønderne scoret på alle forsøkene fra 11 metersmerket. Målscorere for RBK var Filip Brattbakk, Torbjørn Lysaker Heggem, Robin Edvardsen Lorentzen, Teodor Berg Haltvik og Franklin Nyenetue.

Seieren i straffesparkkonkurransen vil kun ha betydning dersom lagene ellers står helt likt når gruppespillet er ferdigspilt.

- Det var en god start på turneringen mot en sterk motstander og vi ser nå frem til ny kamp på søndag. For alle var dette en god opplevelse, vi møter sterke lag og det er hyggelig å delta i denne turneringen. Her er det gode ​​fasiliteter og arrangementet er godt organisert, sier RBK-trener Gert Heerkes.

Seier mot Brøndby

Søndag 18.november var det klart for ny kamp i Skandinavisk mesterskap U19 da Brøndby og Rosenborg møttes i Prioritet Serneke Arena.

Dette ble et spennende oppgjør hvor Brøndby kom best i gang og ga Rosenborg store utfordringer særlig i de første ti minuttene. Etter dette spilte Rosenborg bra fotball og danskene gjorde mange feil og måtte ty til flere gule kort for å stoppe trønderne. Etter 25 minutter tok Rosenborg ledelsen ved Patrick James Strand. Resten av omgangen styrte RBK spillet og leverte fin fotball men også Brøndby spilte seg frem til to målsjanser.

Etter pause ble det mere jevnspilt, Rosenborg skapte sjanser men uttellingen manglet og i stedet utlignet danskene til 1-1 kvarteret før slutt. Rosenborg kom imidlertid tilbake og fire minutter før slutt lyktes RBK da Franklin Nyenetue satte inn seiersmålet. Brøndby hadde imidlertid en stor mulighet like før slutt men RBK-keeper Sander Tangvik vartet opp med en fin redning og dermed endte det med seier til trønderne.

Trener Gert Heerkes oppsummerte kampen slik:

I dag vinner vi fortjent selv om Brøndby kunne utlignet like før dommeren blåste av kampen. I løpet av den første helgen har vi gjennomført to gode kamper og vi er glade for at vi fortsatt har muligheten til å nå finalen når turneringen fortsetter 7.-9.desember. Spillerne representerer RBK på en flott måte og laget har hatt en fin opplevelse,  sier Gert Heerkes.

1-2 Franklin Nyenetue 86`

I aksjon for RBK i helgen: Rasmus Semundseth Sandberg, Sander Tangvik, Haakon Rusten Berge, Sondre Skogen, Mikkel Konradsen Ceide, Robin Edvardsen Lorentzen, Kristoffer Kroglund Haugen, Edvin Hassel Grevskott, Emil Solnørdal, Joachim Knutset Solem, Teodor Berg Haltvik, Brede Frøysa, Mikael Tørset Johnsen, Filip Brattbakk, Patrick James Strand, Franklin Nyenetue, Emil Konradsen Ceide, Warren Håkon Christofer Kamanzi.

NB! Sogndal leder den andre gruppen i turneringen. Dermed kan de to cupfinalistene i G19-NM møtes til kamp om medaljer i Skandinavisk mesterskap åtte dager etter cupfinalen, som spilles lørdag 1. desember.