Målløst mot festbremsene fra Bærum

RBK med store sjanser og to tverrliggerskudd, men ingen scoringer i matchballen mot Stabæk.

Rosenborg åpnet med et press mot Stabæk og med en leken Samuel Adegbenro ble det skapt flere sjanser fra RBKs venstreside.

Men utover i omgangen falt presisjonen en periode og Stabæk fikk noen brudd som endte i småfarlige episoder, som da Franck Boli ble spilt alene gjennom sentralt, men André Hansen stupte uredd frem og snappet ballen foran gjestenes spiss.

Rosenborg kjørte opp tempoet igjen mot slutten av omgangen og både Birger Meling, som ble indreløper da Anders Konradsen måtte av, og Samuel kom til gode muligheter på hodet, men dessverre utenfor stengene.

Også høyresiden skapte trøbbel mot slutten, hvor Mike Jensen ble spilt gjennom, men fikk innlegget sitt klarert. Det sammen ble Vegar Eggen Hedenstad, men keeper reddet hans skudd.

Tverrliggerne fikk kjørt seg

Det var Stabæk som startet andre omgang best med en dobbelsjanse. Først blokkerte André Hansen et skudd fra kloss hold, før Tonny Borchmann satte returen utenfor.

Resten av omgangen var det Rosenborg som kjørte, og det sto ikke på store målsjanser. Nærmest var Birger Meling og Jacob Rasmussen som begge klinket ballen i tverrliggeren, og Helland fulgte opp med en ball som han skrudde rundt keeper, men også utenfor stanga.

RBK hadde veldig lyst å feire seriemesterskap på egen stadion, men det åpnet også for kontringer. Stabæk skulle få muligheten til å stikke av med alle poengene og Njie banket ballen i tverrliggeren.

Til tross for et stort press fra Rosenborg mot slutten sto Stabæk unna og sørget for at det ikke ble noe gullfest på Lerkendal denne kvelden. Kampen endte 0-0.

Rosenborg - Stabæk 0-0