Min historie: Pål André Helland

Vi ba supporterne sende inn sine historier om Rosenborg. Vi starter med noen som var tett på klubben og Pål André Helland.

Vi har bedt supporterne fortelle sine historier fra en lang Rosenborg-historie, og starter med en duo som kom tett på Rosenborg i 2009. 

Fortell din RBK-historie her

Bjørn Roger Rosvold skriver følgende:

Var så heldig å få praksisperiode hos RBK-TV i 2009 gjennom studiet Multimedieteknologi på Høyskolen i Nord-Trøndelag. Da vi hadde jobbet en stund, fikk vi i oppdrag fra daværende ansatt Odd Rune Wolden om å gjøre et innslag basert på egne ideer. Ettersom det var mai og russetid, fikk vi etterhvert ideen om å finne en RBK-spiller som nettopp var russ dette året.

Annonse:
Og vi fant en i stallen som kvalifiserte til nettopp dette. Pål Andre Helland var ung og fersk i Rosenborg-stallen, og forholdsvis spak i sine svar til sitt forhold til russetid. Noe utrent og slapp virket han også. Likevel, han fant sin vei frem til startelleveren hos RBK han også. Det er rart å se intervjuet igjen, og tenke at han ble en goalgetter for Rosenborg.

Helland har i ettertid fortalt om endringen som måtte til for at han skulle bli en spiller på toppnivå i Norge. Høyrevingen tok turen til Ranheim, Byåsen og Hødd før han kom tilbake til Rosenborg og ble landslagsspiller.

Her er intervjuet fra 2009: 


Annonse fra Eliteserien: