Poengdeling etter sen utligning

Jevtovic sendte Rosenborg i føringen like før pause, men Vålerenga kom tilbake like før slutt.

Vålerenga startet kampen energisk, men Rosenborg lå med korte avstander i laget og hadde stort sett full kontroll frem til kampen satte seg og Rosenborg kom begynte å angripe tyngre.

20 minutter var spilt da Rosenborg gjennom en flott kontring kom til en stor sjanse. Milan Jevtovic kom seg rundt på venstresiden og hadde flere gode alternativer foran mål. Men det ble fristende å fyre løs fra kloss hold, dessverre rett i en motspiller.

Kåre Ingebrigtsen måtte bytte to spillere allerede etter 36 minutter, hvor Bjørdal kom inn for Skjelvik, og Lundemo for Konradsen.

Rosenborg mistet likevel ikke rytmen og like før pause, etter et par gode RBK-sjanser, skulle det smelle. Milan Jevtovic dro seg inn i feltet og spilte en flott vegg med Mike Jensen som la fint til rette da Jevtovic satte ballen i lengste til pauseledelse 1-0!

Også i andre omgang gikk begge lag ut for å score, og det ble en underholdende kamp. Tidligere RBK-spiller Daniel Fredheim Holm var nær ved å utligne etter 53 minutter da han skrudde ballen like utenfor lengste stolpe fra 18 meter, og minuttet senere var Nicklas Bendtner nær da han etter godt forarbeid av Helland og Jevtovic fikk ballen på 11 meter, snudde på en femøring og satte ballen noen centimetre utenfor.

Hjemmelaget tok mer og mer over mot slutten av kampen, og Rosenborg klarte bare sporadisk å fullføre kontringene. Dermed ble RBK presset tilbake i egen 16-meter og utligningen måtte bare komme. På et hjørnespark etter 84 minutter ble bare ballen halvklarert og innbytter Herman Stengel var på plass fra 15 meter med et hardt skudd i mål. Dermed ble det 1-1 og poengdeling på Ullevaal.

Vålerenga - Rosenborg (0-1) 1-1