Poengdeling mellom topplagene

Sarpsborgs Sigurd Rosted scoret i hver ende av banen da Rosenborg og Sarpsborg 08 spilte uavgjort.

Det skulle bli en sjansefattig førsteomgang mellom to lag som nøytraliserte hverandre og ikke hadde presisjonen til å bryte skikkelig gjennom for å skape de store sjansene.

I andre omgang åpnet derimot kampen seg mer. Sarpsborg sto for den første sjansen etter et par minutter med et innlegg langs bakken som gikk bare noen meter fra mål, men ingen blåkledde nådde bortpå ballen.

Rosted begge veier

Kampen behøvde noen som gikk foran og skapte ubalanse, og det var nettopp det Rosenborg fikk da Birger Meling stupte frem og brøt en pasning etter 56 minutter. Han spilte ballen ut til Alex Gersbach som slo hardt inn langs bakken. Sigurd Rosted rakk ikke å stokke bena og satt ballen forbi egen keeper til 1-0.

Birger Meling spilte gjennom Alex Gersbach, som banket ballen inn i bena på en uheldig Sarpsborg-spiller som satte ballen i eget mål. Foto: Arve Johnsen, Digitalsport

Men Rosted skulle gjøre opp for seg noen minutter senere. Rosenborg slet med å komme opp i Sarpsborg-spillerne som laget kaos foran Rosenborg-målet. Krepin Diatta spilte ballen til Rosted som banket inn utligningen.

Rosenborg forsøkte å etablere en sluttspurt og fikk noen halvfarlige dødballer. Men det ble med forsøket og de to øverste lagene i Eliteserien måtte dele poengene etter 1-1.

Rosenborg - Sarpsborg (0-0) 1-1