Poengdeling mot Sandefjord

Søderlunds straffescoring var ikke nok til seier da Sandefjord kom på besøk til Lerkendal.

Det var topp mot bunn da Rosenborg tok i mot Sandefjord på Lerkendal. Men Rosenborg hadde både skader og suspensjoner som gjorde at det ble en del endringer på Rini Coolens lag. Både forsvaret og midtbanen var nykomponert, og blant de som startet var Mattias Vilhjalmsson, som indreløper.

Og det var Matti som skulle komme til de største sjansene i starten av kampen. Først var det Yanni som fant Vilhjalmsson på et godt løp inn i boksen. Han fikk upresset gå opp og headet, men traff ikke mål. Noen minutter senere var islendingen frempå igjen da han fikk tatt ned ballen på 15 meter og dunket til, men traff en motspiller.

Sandefjord måtte for det meste forsvare seg, men det hindret dem ikke å lede til pause. Etter 37 minutter utnyttet de at to RBK-forsvarere ikke klarte å klarere ballen, som falt ned til Ruben Herraiz som banket den i nettaket fra ti meter.

Samuel Adegbenro var endelig tilbake. Han satte et preg på kampen, men fikk ikke scoringen.

RBK måtte nå snu kampen i andre omgang skred umiddelbart til verket. Først kom Yanni til skudd i god posisjon, men traff ikke mål. Lundemo fikk headet fra kloss hold, men ballen gikk utenfor krysset.

Men til slutt skulle det lykkes å finne nettmaskene. Alexander Søderlund ble dratt ned i feltet og fikk straffespark. Den tok han selv og plasserte ballen ned ved stolpen. 1-1 etter 69 minutter.

Rosenborg sendte alt de hadde fremover mot slutten av kampen. Det åpnet også for store kontringsrom til Sandefjord som flere ganger kunne ha fått seiersmålet om den siste pasningen hadde truffet. Samuel Adegbenro hadde kommet inn for Rosenborg og skapte trøbbel for Sandefjord på deres høyreside, men Sandefjord forsvarte seg godt og fikk beinet unna det som kom. Dermed endte kampen med 1-1 og poengdeling.

Rosenborg - Sandefjord (0-1) 1-1