RBK-seier i påskederbyet

Rosenborg dro det lengste strået mot Ranheim etter skåringer av Helland og Dahl Reitan i andre omgang.

Det var duket for et skikkelig byderby, denne gang mellom to eliteserielag da Rosenborg og Ranheim møttes onsdag. I solskinnet på SalMar-banen på Lerkendal var det to lag som ønsket å angripe og underholde de fremmøtte.

Rosenborg tok raskt kommandoen i banespillet, men Ranheim viste frem sitt gode kontringsspill, og på klassisk 4-3-3-vis vartet gjestene fra fjæra opp med raske kombinasjoner back-indreløper og i bakrom til en rask kantspiller, som regel Sivert Solli som kom til flere gode innlegg.

I motsatt ende måtte RBK jobbe for å finne åpninger i Ranheim-forsvaret, og kom også til flere gode innlegg fra en god Yann-Erik de Lanlay og Vegar Eggen Hedenstad som kom på offensive løp. Motsatt var Samuel påskrudd og lot Ranheim-forsvaret få mye å jobbe med. Like før pause ble Samuel spilt alene gjennom, men Even Barli gjorde to gode redninger på forsøk fra RBKs nigerianske angriper og dermed målløst til pause.

Rosenborg-dominans etter pause

Det ble gjort flere bytter av begge lag i pausen. For RBK kom Stamnestrø og Helland inn for De Lanlay og Ogbu, og noe senere måtte også Erlend Dahl Reitan og Samuel Adegbenro forlate banen etter stemplinger. De to skulle imidlertid få gjort mye i andreomgang før de måtte av.

Først skaffet Samuel Adegbenro et straffespark som Pål André Helland ekspederte i mål. Noen minutter senere var Samuel frempå igjen med en rask finte på venstresiden før han la ut 45 grader. Helland banket til, men keeper gjorde en sterk feberredning. På det påfølgende hjørnesparket måtte derimot Ranheim kapitulere igjen. Ballen ble løs på to meter, og der var Erlend Dahl Reitan på plass og satte den i nettet til 2-0.

Rosenborg hadde stort sett god kontroll i siste del av omgangen og var også svært nære et tredje mål da Helland spilte gjennom Trondsen, men avslutningen gikk i nettveggen.

Ranheim viste gode tendenser noen dager før de skal ut i første seriekamp og fikk til slutt målet de hadde jobbet så hardt for. To minutter på overtid ble Ole Solbakken spilt gjennom på høyresiden og lot ikke sjansen gå fra seg. Han satte ballen rolig forbi keeper og sørget for at sluttresultatet ble 2-1.

Rosenborg - Ranheim (0-0) 2-1