Rosenborg vant Mesterfinalen!

Jevtovic sendte RBK i føringen, mens indreløper Reginiussen avgjorde UNICEF Mesterfinalen på overtid og sikret årets første trofé.

Rosenborg tok tak i kampen fra start, men Brann var farlige på overganger. Etter en drøy halvtime satte Milan Jevtovic inn ledermålet etter bra forarbeid av Fredrik Midtsjø. Begge lag hadde sine gode perioder i andre omgang, men Rosenborg var laget som fant veien til mål da godt kombinasjonsspill av Bendtner og Reginiussen førte til den avgjørende 0-2-scoringen på overtid.

Oppbyggingen:

Rosenborg var endelig ferdig med oppkjøringen da de sto Ranheim 4-1 i den siste treningskampen før det braket løs. Brann kom fra et tap mot eliteseriemotstander og medvestlendingene fra Sogndal. Begge lag hadde måtte ta hensyn til småskader og et svært tett kampprogram, men stilte likevel sterkt i UNICEF Mesterfinalen.

Kampen:

Rosenborg med ballen mye fra start. Brann la seg kompakt og ventet på muligheter for kontringer. RBKs første store sjanse kom etter halvspilt omgang da Hedenstad, med sin presise fot slo et frispark inn foran mål. Vilhjalmsson stupte frem foran Leciejewski som måtte frem med en sterk reaksjonsredning for å hindre scoring.

Etter en drøy halvtime skulle Rosenborg ta føringen. Fredrik Midtsjø gjorde et godt løp gjennom feltet, og skapte uro i et ellers strukturert Brann-forsvar. Han hælsparket tilbake til Jevtovic som gjorde en finte og banket ballen via en motspiller og i mål bak en utspilt Leciejewski.

Rosenborg presset Brann kraftig i starten av den andre omgangen, og skulle få mer å jobbe med da Kåre orkestrerte en ny angrepsrekke etter 63 minutter da han satte inn Bendtner, Helland og Bakenga.

Brann la om til en mer direkte stil og klarte å skape litt trøbbel for RBK en periode. Men Rosenborg hentet seg inn og kontrollerte igjen mot slutten. På overtid kom også den endelige avgjørelsen fra Tore Reginiussen, som hadde kommet inn som indreløper (!). Etter et hjørnespark slo Helland inn langs bakken til Nicklas Bendtner som så Tore Reginiussens løp. En presis kortpasning fra dansken og Reginiussen var alene gjennom og klinket inn 0-2! Dermed vant Rosenborg UNICEF Mesterfinalen, årets første trofé!