Samuel sikret fantastisk borteresultat!

Rosenborg slo Ajax etter at innbytter Samuel Adegbenro banket inn seiersmålet!

Ajax åpnet med et lite press, men Rosenborg spilte seg fort inn i kampen. Etter 14 minutter kom Rosenborg til en gigantsjanse da Jevtovic kom seg rundt på høyresiden og la inn til Nicklas Bendtner som styrte ballen på mål med hodet. Men meteren fra mål sto en Ajax-spiller og fikk kroppen foran. 

Annonse:
I siste del av andre omgang presset Ajax kraftig og kom til flere større muligheter. Nærmest var de da de laget kaos i Rosenborg-feltet og en RBK-spiller sendte ballen mot eget mål, men André Hansen stupte ned og fanget ballen. Hansen måtte i aksjon også like etter da han slo et hardt langskudd over tverliggeren. 

David Neres og Birger Meling i oppgjøret i Amsterdam
David Neres og Birger Meling i oppgjøret i Amsterdam

Men da Ajax gikk med mange spillere åpnet det seg rom for kontringer, og Midtsjø fikk muligheten da han brøt en dårlig tversoverpasning og forserte inn i feltet, men innlegget mot Bendtner ble brutt.

Rosenborg sto opp med laget i andre omgang og søkte overgangsmulighetene. Ajax kom tungt da de fikk angripe etablert og på innleggene var de sterke foran mål. Men presisjonen på avslutningene var heldigvis ikke gode nok til at de fikk ballen på mål.

Kåre Ingebrigtsen satte etter hvert innpå Matthias Vilhjalmsson og nykommer Samuel Adegbenro, og det tok ikke lang tid før de skulle markere seg. 77 minutter var spilt da Vilhjalmsson spilte gjennom Adegbenro på venstresiden som kom alene med keeper og var iskald da han satte ballen i lengste - Rosenborg i føringen i Amsterdam!

Adegbenro brukte bare minutter i RBK-trøya før han scoret sitt første mål, og det borte mot Ajax.
STILNET AMSTERDAM ARENA: Adegbenro brukte bare minutter i RBK-trøya før han scoret sitt første mål, og det borte mot Ajax.

Ajax presset i minuttene etter scoringen, men Rosenborg var raskt oppi dem og fikk også ofte spilt seg ut. Slik klarte RBK å løfte laget og på overtid var det Rosenborg som hadde ballen mest - og sikret seieren og et fantastisk borteresultat i Amsterdam.

Nå venter returen på Lerkendal om en uke!

Kampfakta:

Ajax - Rosenborg (0-0) 0-1 
Play-off, kamp 1
UEFA Europa League
17. august 2017 kl. 20.45

Mål:
0-1 Samuel Adegbenro 77’

Gult kort:
Johan Lædre Bjørdal 9'
Yann-Erik de Lanlay 62'
Justin Kluivert 74'
Lasse Schöne 90'
Mitchell Dijks 90+2'

Rosenborg (4-3-3):

André Hansen

Vegar Eggen Hedenstad (Matthias Vilhjalmsson 72')
Johan Lædre Bjørdal
Jørgen Skjelvik
Birger Meling

Mike Jensen
Anders Konradsen
Fredrik Midtsjø

Milan Jevtovic (Alex Gersbach 90+2')
Nicklas Bendtner
Yann-Erik de Lanlay (Samuel Adegbenro 69')

Ajax (4-3-3):

André Onana

Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Nick Viergever
Mitchell Dijks

Donny van de Beek
Lasse Schöne
Hakim Ziyech

David Neres (Justin Kluivert 61')
Kasper Dolberg (Klaas-Jan Huntelaar 66')
Amin Younes

Annonse fra Eliteserien: