- Det er disse kampene vi lever for

Rosenborg-keeper Rasmus Sandberg er offensiv foran G17-landslagets EM-kvartfinale mot hjemmenasjonen England.

Annonse:

Foto: Paul Currie

- Dette er grunnen til at vi spiller fotball, for å oppleve store kamper og øyeblikk som dette. Jeg føler det er litt av styrken min som fotballspiller at jeg vokser ved større anledninger og vil være matchvinner, sier Sandberg via telefon fra England.

Han har akkurat rukket å samle tankene etter gårsdagens 2-0-seier over Slovenia, som ikke bare sikret avansement, men gruppeseier i pulje med Sverige og Portugal.

- Vi hadde ikke forventet dette, men det er virkelig stort å være med på. Det er overraskende, spesielt om man tenker at Portugal var en av favorittene til å vinne turneringen. Slovenia er et lag vi har møtt flere ganger og er ekle å møte. I tillegg møtte vi Sverige, som vi har taket på, men der var det skikkelig sterk å komme tilbake fra 0-1. Der viste vi hva som bor i oss, sier Sandberg.

Gir England favorittstempelet

RBK-keeperen holdt nullen mot sterke portugisiske individualister, før turneringens eneste baklengsmål kom i 2-1-seieren mot Sverige. Dermed trengte Norge kun ett poeng mot Slovenia for å kvalifisere seg. Med 2-0 og ny smultring, sitter Sandberg på gode tall. Likevel er han kledelig ydmyk når han blir bedt om å oppsummere egne prestasjoner.

- Vi spiller 3-5-2, med en formasjon som virkelig har fungert. Derfor har jeg ikke fått så mye å gjøre siden forsvaret har fungert. Jeg tror ikke jeg har måttet gjøre mer enn 2-3 redninger så langt, sier 17-åringen.

Nå venter kvartfinale mot England. I England.

- Det blir virkelig stas det. Vi har allerede overprestert, men nå er det bare å fortsette å kjøre på. Vi har sett England på video og ser at de er overkommelige. Jeg tror de er glade for å møte Norge, men har alt press på seg. Vi satser på å gi dem en uppercut og avansere til semifinalen, sier keepertalentet.

Semifinale 17.mai

I og med at Norge har slått ut sterke Tyskland og Portugal på veien, er det stor tro i den norske leiren på å ta en ny skalp i Burton førstkommende søndag.

- Vi spilte 2-2 mot Tyskland og 0-0 mot Portugal. De kommer med høye skuldre. Vi kommer til å angripe og er sultne på mer. Målet er å feire 17.mai med semifinale i EM og selvfølgelig være her helt til neste søndag når det er finale, sier en offensiv Sandberg.

Frem til søndagens kamp går det meste i restitusjon for G17-landslaget, mens fredag kveld skal laget overvære playoff-semifinale til Premier League, mellom Derby og Fulham.

- Det gjelder å koble av mest mulig og tenke minst mulig på hva som venter oss før det er riktig å bruke energi på det. Det er en veldig fin gruppe med et ordentlig godt samhold. Det er det som også kjennetegner oss på banen, sier RBK-talentet.

PS! Det blir en ordentlig godt fotball-søndag med Norge-England klokken 19:00 på TV2 Sport Premium, før Stabæk-Rosenborg klokken 20:00 på Eurosport Norge.

Annonse fra Eliteserien: