Sendte RBK videre etter forrykende overtidsdrama!

To centimeter ble avgjørende da Rosenborg tok seg videre i et voldsomt drama på Lerkendal.

Annonse:

Foto: Knut Inge Røstad

Utgangspunktet var enkelt. Valur tok med seg en 1-0-ledelse fra Island og RBK måtte vinne med to mål eller møte islendingene til duell på straffespark dersom det skulle bli avansement.

Rosenborg tok umiddelbart et grep om spillet og trykket Valur bakover. Men islendingene hadde gode kontringer i starten og var farlig gjennom etter fem minutter, men uten å få ballen mellom stengene. 

Spesielt i starten av førsteomgang ble det mye å gjøre for Valurs forsvar. Hedenstad satte et frispark via muren og like over krysset. På det påfølgende hjørnesparket skulle Bendtner komme enda nærmere, da han fra en vanskelig posisjon klarte å sende ballen mot mål. Men dessverre i tverrliggeren. 

RBK kom tidvis ut av angrepsrytmen i første omgang, men løftet seg inn mot pause. Det skulle vise seg som et tegn på en god andreomgang, for etter hvilen pøste RBK på fremover. 

Etter ti minutter pekte dommeren på krittmerket. En Valur-spiller hadde handset i feltet og dermed var det duket for Nicklas Bendtner. Dansken var som vanlig rolig og sendte RBK trygt i føringen.

Men Rosenborg måtte ha flere mål for å unngå ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse. Begge RBK-backene gikk i angrep og bombarderte Valur-feltet med innlegg. Til slutt ble det for mye for tellekorpset bakerst hos islendingene, for da Nicklas Bendtner slo inn og Birger Meling stusset videre, hadde Anders Trondsen kommet seg løs og headet ballen i et tom mål. 

Valur kom tilbake

Nå var det Valur som måtte frem og kom med mange spillere. Rosenborg kom litt på hælene i noen korte perioder, men Valurs straffespark var det vanskelig å forhindre. Den kom nemlig etter at ballen traff hodet til en RBK-spiller, og dermed fikk Valur en gylden mulighet for avansement fem minutter før full tid. Kristinn Freyr Sigurdsson satte ballen sikkert ned i hjørnet og nå var det islendingene som var videre.

Kampens avslutning ble et stormløp mot Valur-målet. Nicklas Bendtner var stadig en trussel, og sammen med Alexander Søderlund og Matthias Vilhjalmsson, som endelig var tilbake for Rosenborg, ble det skikkelig trykk foran mål.

Det var lagt til fem minutter og stemningen var intens på Lerkendal i det minuttene tikket mens det ble banket inn baller i Valurs 16-meter. Og fire minutter på overtid traff ballen på ny en hand i feltet. Dommeren var kontant i sin avgjørelse. Det ble straffe for tredje gang denne kvelden! 

Nicklas Bendtner var selvskreven fra krittmerket. En Valur-spiller forsøkte å forstyrre Bendtner ved å løpe bak han da han skulle ta straffesparket. Det endte kun i gult kort for islendingen. o Bendtner, med avansementet innenfor rekkevidde, lot seg ikke forstyrre. Han banket til, men keeper var raskt nede og fikk en hanske på ballen, som gikk rett opp i tverrliggeren. Men ballen traff to centimetre på innsiden og dunket ned igjen på baksiden av målstreken. Rosenborg er videre til neste runde!


Kampfakta:

Rosenborg - Valur (0-0) 3-1 (3-2 sammenlagt)
Kvalifiseringsrunde 1, kamp 2
UEFA Champions League
Lerkendal Stadion
18. juli 2018 kl. 19.45
10.604 tilskuere

Mål:
1-0 Nicklas Bendtner (straffespark) 55'
2-0 Anders Trondsen 72'
2-1 Kristinn Freyr Sigurdsson (straffespark) 85'
3-1 Nicklas Bendtner (straffespark) 90+4'

Rosenborg (4-3-3):

André Hansen

Vegar Eggen Hedenstad
Tore Reginiussen
Even Hovland
Birger Meling

Mike Jensen
Marius Lundemo (Matthías Vilhjálmsson 86')
Anders Trondsen

Pål André Helland
Nicklas Bendtner
Jonathan Levi (Alexander Søderlund 81')

Valur (3-5-2):

Anton Ari Einarsson

Birkir Mar Sævarsson
Eidur Aron Sigurbjörnsson
Bjarni Ólafur Eiriksson

Arnar Sveinn Geirsson
Ólafur Karl Finsen
Kristinn Freyr Sigurdsson (Einar Karl Ingvarsson 75')
Haukur Páll Sigurdsson (Guðjón Lýðsson 74')
Sigurdur Egill Larusson

Patrick Pedersen (Ivar Jonsson 88')
Tobias Thomsen

Annonse fra Eliteserien: