Sterk seier i generalprøven

Rosenborg vant 3–0 over IFK Norrköping i mandagens treningskamp i Sverige.

Rosenborg får en gylden mulighet til å ta ledelsen etter bare tre minutter i treningskampen borte mot IFK Norrköping. Marius Lundemo spiller ballen vakkert i bakrom til Pål-André Helland som kom på løp fra sin venstreside. Avslutningen ble imidlertid litt for enkel og IFKs keeper får slått ballen til corner.

Tre minutter senere er det Norrköpings som er farlige frempå. Ballen blir spilt bak Rosenborgs venstreback og innlegget ender i et skudd fra Alexander Jakobsen. André Hansen er heldigvis på jobb og redder.

Så kommer endelig Rosenborg-skåringen. Etter tre målløse kamper er det David Akintola som sprekker nullen. Først legger høyrevingen et flott innlegg på bakerste stolpe som Søderlund header tilbake mot mål. Ballen spretter en gang og treffer så stolpen. IFK får ryddet unna til corner.

Corneren fra høyre er det Helland som tar. Ballen detter ned i feltet via ryggen til Akintola. Han er også raskest i oppfattelsen og banker ballen opp i nettaket. Da var det spilt 13 minutter.

Bytte i forsvaret

Like etter må Tore Reginiussen melde pass. Midtstopperen var usikker før kampen også, og må overlate plassen sin til Marius Lundemo. Djordje Denic kommer fra benken og inn på midtbanen sammen med Mike Jensen.

Og det er nettopp Denic som dobler Rosenborgs ledelse to minutter senere. En feilpasning fra hjemmelaget blir snappet opp av Gjermund Åsen. Søderlund blir sendt på et løp opp langs høyrekanten. Spissen skyter litt uventet fra skrått hold og Isak Petterson gir en litt unødvendig retur.

Pål-André Helland plukker opp returen og legger tilbake til Denic, som ganske enkelt kan trille ballen i mål til 0–2.

Etter målene er det IFK Norrköping som triller mye ball. Rosenborg legger seg lavt når det første presset ikke gir uttelling. Defensivt har laget god kontroll, og et par gode redninger fra Hansen hindrer baklengsmål før pause.

Hjemmelaget stuper ut fra blokkene i starten av andre omgang. RBK blir trykket bakover og ballen blir spilt inn bak Valsvik. Skuddet fra kort hold blir reddet til corner av Arild Østbø, som har kommet inn for André Hansen.

Etter fem-seks minutter kommer RBK mer på offensiven igjen. Først en god overgang der Åsen spiller frem Hedenstad. Skuddet fra kort hold går dessverre rett på keeper.

Minuttet etter er det klart for 0–3. En lang pasning fra Mike Jensen i bakrom blir flott tatt ned av Helland i fart og han avslutter kjapt med et lavt skudd fra rundt 12 meter nede i hjørnet bak keeperen.

Siste halvdel av 2. omgang blir preget av en del bytter for begge lagene. Tempoet faller litt, og selv om hjemmelaget har mye av ballen så har Rosenborg gode avstander i laget, og relativt god kontroll.