Tapte cupfinalen på straffespark

Rosenborg ledet 2-0, men Molde klarte å hente inn ledelsen og sørget for et surt cupfinaletap avgjort gjennom straffesparkkonkurranse.

Rosenborg gikk rett i angrep fra første signal og fikk et farlig frispark allerede etter femten sekunder.

Begge lag forsøkte å trykke hardt til fra start, noe Erik Botheim fikk kjenne etter bare fem minutter. Etter en kraftig hodeduell midt på banen ble spissen liggende. Heldigvis gikk det bra med den tidligere Lyn-gutten.

Hans egen tenning var det heller ingenting å si på, og han fikk se det gule kortet etter drøye kvarteret var spilt for en sen takling.

Kampens første halvtime bar preg av at det var to lag som kjente hverandre godt som barket sammen, med stillingskrig og mange tette dueller og få store sjanser.

Skarsems skudd fra rundt 20 meter var Rosenborg første skikkelige forsøk.

Men på overtid løsnet det endelig for Rosenborg. Skarsem fant Helmersen som kom på et godt løp i bakrom, og høyrevingen satte ballen sikkert forbi Moldes keeper.

Roger Naustans gutter gikk ut i andre som de forlot den første, og Skarsem fikk en glimrende mulighet fra knappe 20 meter. Like etter måtte Lorenzten avverge en stor Molde-mulighet på streken.

Etter dette roet det seg noe ned, men Simen Nordskag var nær å doble ledelsen for Rosenborg etter en god enkeltmannsprestasjon i det 58. minutt.

Doblet ledelsen

Fire minutter senere doblet Rosenborg så ledelsen ved Erik Botheim. Scoringen kom etter et klassisk RBK-angrep. Lorentzen slo 45 grader ut til Nordskag som på første berøring slo hardt og presist inn langs bakken til Botheim foran mål.

Men Rosenborg fikk ikke beholde tomålsledelsen særlig lenge. Elias Mordal stusset et innlegg som lurte seg inn ved stolperoten og Molde var tilbake i kampen.

Nå tok kampen virkelig fyr, og etter 72 minutter brøyt Moldes Erling Braut Håland seg fri og satte fart, men ble stoppet av Heggem like utenfor sekstenmeteren. Den påfølgende corneren stanget Martin Ove Roseth inn bak Bergquist og stillingen var plutselig 2-2, som også sto seg ut ordinær tid.

Ekstraomganger og straffekonk

Ekstraomgangene var målløse, og dermed måtte Cupfinalen G19 2017 avgjøres fra krittmerket. Begge lags keepere sto solid i straffesparkkonkurransen, og gjorde flere redninger.

Det måtte hele sju runder til før en vinner ble kåret. Molde-keeper Jonatan Strand Byttingsvik gikk til siden og Erik Nordengen satte ballen hardt mot midten av målet, men traff ytterst på keeperens fot og det var dermed Molde som ble cupmestre G19 2017.

Molde - Rosenborg (0-1) 2-2