- Tore har lært meg noen tjuvtriks

På lørdag står Mushaga Bakenga ansikt til ansikt med gamle lagkamerater i RBK.

Annonse:

En tøff kamp venter Rosenborg på lørdag når turen går nordover til Tromsø og Alfheim. Der står en tidligere RBK'er klar og gleder seg til å måle krefter mot gamle lagkamerater. 

- Jeg har gledet meg til denne kampen siden jeg dro. Det var den første datoen jeg merket meg etter at jeg kom opp hit, sier Mushaga Bakenga til RBK.no.

Etter overgangen til ishavsbyen har Bakenga nytt stor tillit som ving i Simo Valakaris 4-3-3-system. To mål på seks kamper har det blitt for Mush. 

- Det kommer seg for hver kamp. Det er noe annet å få spille hver helg, må jeg si. Jeg kjenner meg bedre og bedre for hver kamp som går nå, sier han.  

- Hvordan vil du sammenligne tilværelsen i Tromsø kontra RBK, da? 

- RBK er jo den beste klubben på mange måter. Det visste jeg før jeg kom, så det var ikke noe sjokk å komme hit. I Tromsø gjør vi det beste utav det vi har. Byen funker også, selv om det er kaldt, kaldt, kaldt her, ler han. 

Ny nyanse i livet

Samtidig erkjenner vingen at det er en overgang å gå fra et lag som forventes å vinne de fleste kamper de stiller opp i, til et lag som kjemper for å overleve i Eliteserien. Mush velger derimot ikke å se så mørkt på det. 

- Det er derfor jeg kom hit. Jeg får på mange måter en ny nyanse i livet, og jeg er egentlig strålende fornøyd med å oppleve trøkket og den stemningen når hver kamp er ekstremt viktig. Litt uvant er det, selvfølgelig, men også veldig spennende.

- Men, det er ikke bra for kropp og sjel, så jeg håper vi sikrer oss tidligst mulig! 

DLL_4540
MED FORTID I RBK: Trønderne Simen Wangberg og Mushaga Bakenga feirer mål for Tromsø. Lørdag skal de prøve å stoppe gamleklubben.

- Tore har lært meg noen tjuvtriks

Siste Rosenborg gjestet Alfheim, ble Bakenga selv sentral da han avgjorde kvartfinalen i cupen fra straffemerket. Nå håper han på en ny god opplevelse på Alfheim, men denne gang for hjemmelaget. 

- Jeg skal prøve å gjøre det godt igjen for TIL, prøve å parkere fjoråret ved å dunke inn noen kasser i morgen, sier han. 

For at det skal skje så må imidlertid Bakenga komme seg forbi hans tidligere kompis og gamle TIL-gutt, Tore Reginiussen. Mush legger ikke skjul på at han har noen tjuvtriks på lager for å kunne gå seirende ut av den duellen. 

- Tore har lært meg en del triks, så det må jeg bruke mot han. Vi har hatt noen dueller på trening. Det blir trøkk i morgen, det er det ingen tvil om. Men jeg kan ikke røpe hvilke triks det blir, det får han se i morgen, avslutter han. 

Tromsø - Rosenborg

  • Eliteserien, runde 25

  • Alfheim stadion

  • Lørdag 14. oktober kl. 15:30

  • Kampen vises på MAX

 

Annonse fra Eliteserien: