- Tore har lært meg noen tjuvtriks

På lørdag står Mushaga Bakenga ansikt til ansikt med gamle lagkamerater i RBK.

En tøff kamp venter Rosenborg på lørdag når turen går nordover til Tromsø og Alfheim. Der står en tidligere RBK'er klar og gleder seg til å måle krefter mot gamle lagkamerater. 

- Jeg har gledet meg til denne kampen siden jeg dro. Det var den første datoen jeg merket meg etter at jeg kom opp hit, sier Mushaga Bakenga til RBK.no.

Annonse:

Etter overgangen til ishavsbyen har Bakenga nytt stor tillit som ving i Simo Valakaris 4-3-3-system. To mål på seks kamper har det blitt for Mush. 

- Det kommer seg for hver kamp. Det er noe annet å få spille hver helg, må jeg si. Jeg kjenner meg bedre og bedre for hver kamp som går nå, sier han.  

- Hvordan vil du sammenligne tilværelsen i Tromsø kontra RBK, da? 

- RBK er jo den beste klubben på mange måter. Det visste jeg før jeg kom, så det var ikke noe sjokk å komme hit. I Tromsø gjør vi det beste utav det vi har. Byen funker også, selv om det er kaldt, kaldt, kaldt her, ler han. 

Ny nyanse i livet

Samtidig erkjenner vingen at det er en overgang å gå fra et lag som forventes å vinne de fleste kamper de stiller opp i, til et lag som kjemper for å overleve i Eliteserien. Mush velger derimot ikke å se så mørkt på det. 

- Det er derfor jeg kom hit. Jeg får på mange måter en ny nyanse i livet, og jeg er egentlig strålende fornøyd med å oppleve trøkket og den stemningen når hver kamp er ekstremt viktig. Litt uvant er det, selvfølgelig, men også veldig spennende.

- Men, det er ikke bra for kropp og sjel, så jeg håper vi sikrer oss tidligst mulig! 

DLL_4540
MED FORTID I RBK: Trønderne Simen Wangberg og Mushaga Bakenga feirer mål for Tromsø. Lørdag skal de prøve å stoppe gamleklubben.

- Tore har lært meg noen tjuvtriks

Siste Rosenborg gjestet Alfheim, ble Bakenga selv sentral da han avgjorde kvartfinalen i cupen fra straffemerket. Nå håper han på en ny god opplevelse på Alfheim, men denne gang for hjemmelaget. 

- Jeg skal prøve å gjøre det godt igjen for TIL, prøve å parkere fjoråret ved å dunke inn noen kasser i morgen, sier han. 

For at det skal skje så må imidlertid Bakenga komme seg forbi hans tidligere kompis og gamle TIL-gutt, Tore Reginiussen. Mush legger ikke skjul på at han har noen tjuvtriks på lager for å kunne gå seirende ut av den duellen. 

- Tore har lært meg en del triks, så det må jeg bruke mot han. Vi har hatt noen dueller på trening. Det blir trøkk i morgen, det er det ingen tvil om. Men jeg kan ikke røpe hvilke triks det blir, det får han se i morgen, avslutter han. 

Tromsø - Rosenborg

  • Eliteserien, runde 25

  • Alfheim stadion

  • Lørdag 14. oktober kl. 15:30

  • Kampen vises på MAX

 

Annonse fra Eliteserien: