Seks magiske minutter

Pål André Helland med tre målgivende på seks minutter da Sogndal ble slått på Lerkendal.

Rosenborg var ute etter å reise seg ett tapet i Haugesund, da et annet vestlandslag sto på motsatt banehalvdel. Birger Meling måtte stå over på grunn av det røde kortet som kom mot måkene, og dermed var Jørgen Skjelvik tilbake på venstre back.

Etter en jevn åpning tok Rosenborg over på Lerkendal og skapte flere store målsjanser. Lundemo var først ute med et skudd fra 11 meter, men fikk ballen litt for brått på seg til å få nok kraft i skuddet.

Med et godt trykk på hjørnespark skapte RBK gode skuddmuligheter. Flere sto i kø for å sette ballen i mål etter en halvtimes spill, men tidligere RBKer Per-Magnus Steiring var frempå og forstyrret nok til at skuddene ble farlige.

Målfest etter pause

Rosenborg fortsatte å presse gjestene i andre omgang og etter en times spill løsnet det skikkelig på Lerkendal med tre mål på kun seks minutter! Først slo Helland er markkryper gjennom feltet. Jevtovic viste god oversikt da han lot ballen gå forbi seg, til Matthias Vilhjalmsson som satte ballen i mål fra 12 meter.

Milan Jevtovic jubler etter å ha scoret 3-0 for Rosenborg og kaster seg i hendene på Pål Andre Helland. Foto : Arve Johnsen, Digitalsport
Milan Jevtovic jubler etter å ha scoret 3-0 for Rosenborg og kaster seg i hendene på Pål André Helland.

Fem minutter senere var det Jevtovic selv som skulle sette ballen i mål. Helland slo inn fra høyre og Jevtovic stanget ballen i mål. Bare to minutter senere kom serberens andre scoring, på et presist legg fra Helland på hjørnespark (vingens tredje målgivende) og Jevtovic satte ballen i kassa fra kloss hold.

De Lanlay tilbake

Jubel ble det også etter 86 minutter. Yann-Erik de Lanlay erstattet Milan Jevtovic og var endelig tilbake fra skaden som har holdt han på sidelinjen siden august 2016, og publikum visste å gi han en fin mottagelse.

Sogndal kom på et par små visitter i sluttminuttene, men André Hansen fikk det som han ville da han og resten av RBK-laget holdt nullen. Dermed en flott og fortjent tremålsseier mot Sogndal på Lerkendal.

Rosenborg - Sogndal (0-0) 3-0