Tungt tap i sjumålskamp

Rosenborg under hele 0-4 etter en svært tung førsteomgang mot Salzburg. RBK reiste seg noe i andre omgang, men klarte aldri å hente seg inn.

Annonse:

Rosenborg fikk en tøff start mot Salzburg fra Østerrike. Kampen var bare seks minutter gammel da Takumi Minamino kom til skudd fra 17 meter, og den sjansen lot han ikke gå fra seg. Ballen suste ned i lengste og Salzburg var i føringen.

Gjestene fortsatte å kjøre kampen og kun to enorme redninger av André Hansen hindret en dobling etter kvarteret. Salzburg kom fritt til skudd fra 12 meter, men Hansen fikk opp hansken. Returen ble banket mot mål fra enda kortere hold, men Hansen fikk kastet seg bak ballen!

Dessverre måtte den solide RBK-keeperen på nytt hente en ball ut av målet bare noen minutter senere. Salzburg vippet en ball over RBKs backfirer hvor Takumi Minamino gikk på et løp, tok ned ballen og satte den forbi RBKs keeper. En meget sterk scoring av japaneren, og en lang vei tilbake for Rosenborg.

Og en tung førsteomgang skulle bare bli tyngre. 37 minutter var spilt da Salzburg la inn langs bakken og Fredrik Guldbrandsen dunket ballen i nettaket fra 11 meter. 

Til pause skulle det stå hele 0-4, og det var Takumi Minamino som fullførte sitt hattrick med en scoring fra kloss hold. 

Selv om det så håpløst ut, så måtte Rosenborg i det minste gå ut med en tanke om å gjøre en mer anstendig figur i andre omgang. Og det startet bra. Sju minutter ut i omgangen spilte Bendtner gjennom Samuel Adegbenro og nigerianeren vant duellen med to Salzburg-spillere før han satte ballen via stanga og i mål. 

Dessverre kom det et nytt baklengsmål bare minutter senere, og det attpåtil av en RBK-spiller. Ballen ble spilt mellom RBKs stoppere hvor Minamino kom på løp. Serbecic forsøkte å klarere ballen unna Salzburg-spilleren, men traff foten til Hovland og ballen trillet i mål bak Hansen.

Til tross for en ny nedtur fortsatte Rosenborg å angripe. Denne omgangen skulle vinnes. Bendtner banket til fra langt hold og ballen gikk via Mike Jensen til en ny redusering! Sju mål i det timen var spilt!

Rosenborg prøvde å gjøre et bedre inntrykk i andre omgang og scoret to mål. Nicklas Bendtner hadde målgivende på begge, mens Samuel og Jensen ble målscorere.
Rosenborg prøvde å gjøre et bedre inntrykk i andre omgang og scoret to mål. Nicklas Bendtner hadde målgivende på begge, mens Samuel og Jensen ble målscorere.

Salzburg fikk låst av mer etter de to reduseringene og tillot ikke de store sjansene mot slutten. Dermed endte kampen 2-5.

Kampfakta:

Rosenborg - Salzburg (0-4) 2-5
Europa League, kampdag 4
Lerkendal Stadion
8. november 2018 kl. 21.00
12 386 tilskuere

Mål:
0-1 Takumi Minamino 6'
0-2 Takumi Minamino 19'
0-3 Fredrik Guldbrandsen 37'
0-4 Takumi Minamino 45'
1-4 Samuel Adegbenro 52'
1-5 selvmål 57'
2-5 Mike Jensen 61'

Gult kort:
Diadie Samassekou 61'
Munas Dabbur 81'

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
André Hansen

21
E. Reitan
26
B. Šerbečić
16
E. Hovland
Goal 57'
3
B. Meling

28
S. Adegbenro
Substituted out 75'
Goal 52'
8
A. Konradsen
7
M. Jensen
Goal 61'
5
Đ. Denić
Substituted out 85'
9
N. Bendtner

14
A. Søderlund
Substituted out 46'
Innbyttere
2
V. Hedenstad
20
A. Gersbach
17
J. Levi
Substituted in 75'
25
M. Lundemo
Substituted in 46'
15
A. Trondsen
10
M. Vilhjálmsson
Substituted in 85'
24
A. Østbø
Innbyttere
 • 2
  V. Hedenstad
 • 20
  A. Gersbach
 • 17
  J. Levi
  Substituted in 75'
 • 25
  M. Lundemo
  Substituted in 46'
 • 15
  A. Trondsen
 • 10
  M. Vilhjálmsson
  Substituted in 85'
 • 24
  A. Østbø

Salzburg (4-4-2):

Alexander Walke

Stefan Lainer
Jerome Onguene
André Ramalho
Andreas Ulmer

Amadou Haidara
Takumi Minamino (Hannes Wolf 77')
Diadie Samassekou
Xaver Schlager (Christoph Leitgeb 89')

Munas Dabbur
Fredrik Gulbrandsen (Smail Prevljak 85')

Annonse fra Eliteserien: