Ute av Champions League

Rosenborg gjorde et realt forsøk, men 0-0 hjemme mot Celtic var ikke nok til å sikre avansement i Champions League.

Rosenborg dominerte i banespillet før pause, men skapte ikke store nok sjanser til å sette press på Celtic. Da også 2. omgang endte målløst, rant håpet om videre Champions League-spill ut i sanden.

Dermed er Rosenborg klare for 3., og nest siste runde i Europa League-kvalifiseringen. Der venter den irske seriemesteren Cork, første kamp i Irland allerede torsdag den kommende uken.

Rosenborg farligst før pause

Rosenborg hadde mye ballinnehav i den første omgangen, men slet med å komme til de aller største sjansene. Alexander Søderlund fikk kveldens første halvfarlighet, men flikken fra Marius Lundemos innlegg, endte sikkert i klypene på Celtic-keeper Craig Gordon.

Etter 38 minutter spilte Tore Reginiussen seg til en brukbar mulighet da han tok ned ballen på bakre stolpe. Midtstopperen vendte seg fri fra oppasseren, men skuddet gikk et par meter utenfor fra 16 meter.

Omgangens største sjanse kom på overtid da Nicklas Bendtner trakk seg fri på høyresiden. Skuddet ble stoppet av Celtic-blokka, men ballen landet på labben til Pål-Andrè Helland, som lempet ballen mot bakre stolpe. Der dukket Marius Lundemo opp og satt hodet til. En meget kvalifisert redning av Celtic-keeperen hindret en perfekt avslutning på en god Rosenborg-omgang.

Presset på slutten

Like etter pause fikk Celtic sin første sjanse da Odsonne Edouard fintet seg forbi Tore Reginiussen. Celtics rekordsignering prøvde å curle ballen i lengste hjørne fra skrå vinkel, men fant skuddet gikk en halv meter over.

Det samme kan sies om Birger Melings avslutning like etter. Etter flotte kombinasjoner og en helfrekk hælflikk fra Mike Jensen, fikk venstrebacken muligheten fra skrått hold. Intensjonen var tydelig, men skuddet gikk en halv meter over krysset.

Etter dette tok Celtic mer tak i ballinnehavet og begge lag skapte halvfarligheter. Nærmest kom Jonathan Levi da han fra nærmest død vinkel testet Celtic-keeper Gordon og Kristoffer Ajer fikk såvidt kontroll over returen.

Rini Coolen forsøkte et siste grep i jakten på scoringer ved å sette inn Mattias Vilhjalmsson og flytte opp Tore Reginiussen på slutten. Men Rosenborg kom ikke nærmere enn Tore Reginiussens heading på overtid, der ballen endte to meter over.

Rosenborg møter Cork i Irland i Europa League-kvalifiseringen førstkommende uke, før returoppgjøret på Lerkendal en uke senere.

Rosenborg - Celtic 0-0 (0-0)