Ute av CL-kvaliken etter knepent tap

Rosenborg gjorde en god andreomgang, men så klinket James Forrest ballen i mål og Rosenborg er ferdig i kvalifiseringen til Champions League. Nå venter Europa League-playoff.

Rosenborg hadde med seg et 0-0-resultat fra Glasgow da lagene møttes igjen på Lerkendal. Det hadde vært usolgt lenge før kampdag, og publikum fikk se to lag som begge angrep fra start. 

Klasseredninger av Hansen

Flere ganger kom Rosenborg seg til småfarligheter rundt Celtics 16-meter, men fant ikke de små rommene for å spille angriperne gjennom på mål. Utover i omgangen tok Celtic over og kom til mange innlegg. Etter halvspilt omgang måtte André Hansen varte opp med sitt ytterste på en avslutning fra seks meter, og stoppet det hele med en gigantredning.

Annonse:
 

Rosenborg klarte flere ganger å skape farlige brudd på Celtic, men veien frem til gjestenes mål var lang og det ble vanskelig å få til gode overganger mot en motstander i god balanse. Inn mot pause var det Celtic som presset, og kunne gå inn til pause med et overtall i sjansestatistikken. 

God andreomgang

Etter pause gikk Rosenborg rett i strupen på Celtic. Med et høyere og mer intensivt press uten ball, og en sterk Nicklas Bendtner som brøytet vei sentralt kom bruddene, og med et raskt pasningsspill på sidene ble det mye å gjøre for gjestenes backer. 

Rosenborg gikk med mange i fremover i jakt på scoringen, men fikk et par farlige kontringer i mot. Og så smalt det. James Forrest kom seg gjennom på høyresiden og klinket ballen i nettaket. Gjestene i føringen med 20 minutter igjen på Lerkendal.

Fantastisk ramme

RBK forsøkte å komme tilbake i kampen, og kastet mange mann fremover, godt støttet av 20 974 tilskuere som laget en fantastisk ramme. Men det etterlot rom for Celtic som fikk den siste store sjansen da Forrest snappet ballen foran RBKs 16-meter og kom helt alene med André Hansen. Men igjen viste Rosenborgs keeper topp klasse og stoppet avslutningsforsøket!

André Hansen med kanonredning både i første og andre omgang.
PRAKTREDNING: André Hansen med kanonredning både i første og andre omgang.

Dessverre ble det for mye å ta igjen for Rosenborg, og til tross for en god andreomgang av RBK ble det Celtic som gikk videre til playoff til Champions League. Rosenborg skal spille playoff til Europa League og trekninga er førstkommende fredag.

Kampfakta:

Rosenborg - Celtic (0-0) 0-1 (0-1 sammenlagt)
Kvalifiseringsrunde 3, kamp 2
UEFA Champions League
2. august 2017 kl. 20.45

Mål:
0-1 James Forrest 69’

Rosenborg (4-3-3):

André Hansen

Vegar Eggen Hedenstad
Johan Lædre Bjørdal
Jørgen Skjelvik
Birger Meling

Mike Jensen
Anders Konradsen
Fredrik Midtsjø

Milan Jevtovic (Pål André Helland 73')
Nicklas Bendtner
Yann-Erik de Lanlay (Matthias Vilhjalmsson 73')

Celtic (4-3-3):

Craig Gordon

Mikael Lustig
Jozo Simunovic (Nir Bitton 25')
Erik Sviatchenko
Kieran Tierney

Callum McGregor
Scott Brown
Stuart Armstrong (Tom Rogic 70')

Jonny Hayes (Leigh Griffiths 58')
James Forrest
Scott Sinclair

Annonse fra Eliteserien: