Utsøkte scoringer da RBK skaffet et godt utgangspunkt

En lobb fra 20 meter var blant de tre nydelige RBK-scoringene da Rosenborg slo makedonske Shkëndija i den første play-off-kampen til Europa League.

Etter ti jevne åpningsminutter på Lerkendal, skulle Rosenborg plutselig ta fullstendig over. Issam Jebali åpnet det hele, og på nydeligste vis. Han fikk ballen på drøyt 20 meter og de fleste trodde det skulle komme et tungt skudd. I stede la han foten følsomt under ballen og sendte den i en utsøkt bue over keeper og i mål!

Jebali satte inn 1-0 med en lekker lobb.
Jebali satte inn 1–0 med en lekker lobb.

Nå kjørte Rosenborg og var hele tiden et stor trussel for Shkëndija-forsvar. Fire minutter etter åpningsmålet gikk det fort da Bendtner flikket ballen med hælen ut til Levi på kant. Svensken la inn igjen til Bendtner som dominerte i lufta og headet inn Rosenborgs andre!

Shkëndija klarte tidvis å få et lite press på Rosenborg på 2-0, da Rosenborg var for upresise på kontringsmulighetene og gjestene fort fikk ballen tilbake. Gjestene fra Makedonia var svært nære å redusere med et langskudd etter en halvtime, men André Hansen fikk akkurat fingertuppene på ballen slikt at den gikk i stanga!

Men de gangene Rosenborg traff på kontringene ble det svært farlig, og like før pause smalt det igjen. På en rask overgang fikk Nicklas Bendtner ballen og ventet til det perfekte øyeblikket hvor han spilte gjennom Birger Meling på et kjempeløp. Meling banket ballen inn på bakre stolpe hvor Jonathan Levi var på plass og satte ballen i nettaket!

Jonathan Levi har akkurat satt ballen i nettet og takker Birger Meling for en flott pasning. (Foto: Knut Inge Røstad)

Det var Shkëndija som styrte spillet utover i andre omgang, mens Rosenborg til tider hadde store kontringsrom som kunne utnyttes. RBK kom til flere mindre sjanser, men det var gjestene som var farligst. Og kvarteret før slutt kom en ikke helt ufortjent redusering da Shkëndija fikk litt for mye tid og rom utenfor RBKs 16-meter og banket ballen i mål.

Shkëndija kastet opp det de hadde i sluttminuttene, men RBK sto unna og tar med seg en tomålsledelse til Skopje neste torsdag. Kampen endte 3-1.

Rosenborg - Shkëndija (3-0) 3-1