Vant trofeet sist finalen ble spilt

Superfinalen mellom serie- og cupmesteren i Norge ble sist arrangert i 2010. Og selvfølgelig vant Rosenborg.

Førstkommende onsdag møtes fjorårets seriemester og sølvvinner i en såkalt Mesterfinale. Kampen mellom Brann og Rosenborg er imidlertid ikke første gangen en slik finale er blitt arrangert.

Superfinalen, som det het den gangen, ble innført som et pilotprosjekt av Norges Fotballforbund i samarbeid med Norsk Toppfotball, TV2 og UNICEF i 2009. I den første superfinalen i 2009 tok Stabæk i mot Vålerenga i den første offisielle kampen på Stabæks nye hjemmebane, Telenor Arena. Stabæk vant denne kampen 3-1.

Året etter var det Rosenborg som var regjerende seriemester. Cupmester Aalesund var da verter for den foreløpig siste superfinalen som er spilt.

Slik var finalen i 2010

Etter sju minutter halvklarerte Aalesund en corner, og midtstopper Kris Stadsgaard brant til fra langt hold, via en spiller, over Lindegaard og i mål.

Kaptein Roar Strand hever trofeet etter Superfinalen.

Utover i omgangen viste Rosenborg et solid kollektivt forsvarsspill, og nektet Aalesund å bruke trumfkortet Aarøy. Dermed fikk Rosenborg flere farlige brudd, og det var det som var opphavet til RBKs andre mål.

En dårlig heading ble snappet opp av en våken Rade Prica. Svensken rundet keeper, men satte ballen i stolpen. Returen gikk i midlertid rett i bena på Prica som satte inn 2-0. Det ble også pauseresultatet.

Også andre omgang begynte veldig bra for Rosenborg. Etter bare fire minutter tråklet Fredrik Winsnes seg gjennom feltet, sendte ballen forbi AAFKs sisteskanse og Trond Olsen var der han skulle og tuppet ballen over målstreken.

Petter Orry Larsen reduserte på et langskudd ti minutter senere, men til tross for en litt åpnere kamp og flere sjanser på slutten ble resultatet i denne superfinalen det samme som i fjor, 3-1.