Juniorene klare for cupfinale!

Rosenborgs G19-lag slo Viking 4-2 i onsdagens semifinale på SalMar-banen.

Annonse:

Kampens første skikkelige mulighet kom etter 20 minutter da Ola Selvaag Solbakken fyrte av et hardt skudd på frispark, men Vikings sisteskanse  vartet opp med en god redning. Tre minutter senere kom Rosenborg på en godt utført kontring ved Vegard Østraat Erlien, Erik Nordengen og Glenn  Walker men Viking fikk til slutt avverget.

SE HØYDEPUNKTER NEDERST I SAKEN

Etter 34 minutter var det imidlertid klart for 1-0, Nordengen avsluttet med en flott heading og ballen gikk via stolpen og i mål. Erlien hadde omgangen siste målsjanse da han fikk avsluttet fra 16 meter, men igjen viste Viking-keeperen frem en god redning. Rosenborg var det førende laget i de første 45 minuttene og skapte flere gode målsjanser.

Det var også Rosenborg som startet best etter hvilen, i 49. minutt presset hjemmelaget frem en corner etter bombardement mot Viking-keeperen. Men etter 54 minutter var det klart for Viking-scoring, Jonas Austin Nilsen Pereira headet ballen i mål etter corner og dermed stod det 1-1.

I kampens 65. minutt tok Rosenborg ledelsen 2-1, et presist slått frispark fra Ola Selvaag Solbakken og en like godt utført heading av Andreas Klausen Helmersen sendte hjemmelaget i ledelsen. Og 20 minutter før slutt scoret Rosenborg på nytt. Olaus Jair Skarsem driblet seg gjennom hele Viking-forsvaret og avsluttet med å servere ballen til Erik Botheim på åpent mål og dermed 3-1.

Viking svarte minuttet etter da Espen Sæthre Jakobsen satte et frispark direkte i mål og dermed fornyet spenning. Like før slutt la hjemmelaget på til 4-2, Viking-keeperen måtte gi retur på et skudd fra Solbakken og Botheim var fint frempå og satte ballen sikkert i mål. Dermed kunne Rosenborg juble over seier og finaleplass i NM G19.

Hovedtrener Roger Naustan oppsummerte kampen slik:

- Jeg synes vi spilte en ok kamp, var ganske gode og hakket bedre enn Viking. Vi har imidlertid mer å gå på og det må hentes frem i finalen, sier en fornøyd Roger Naustan.

Kampfakta

Rosenborg-Viking (1-0) 4-2
NM G19 Telenor Cup, SalMar Banen

11.oktober 2017 kl. 16.15

Mål

1-0 Erik Nordengen 34`
1-1 Jonas Austin Nilsen Pereira 54`
2-1 Andreas Klausen Helmersen 65`
3-1 Erik Botheim 71`
3-2 Espen Sæthre Jakobsen 73`
4-2 Erik Botheim 87`

Rosenborg (4-3-3)

Einar Bergquist

Glenn Daniel Rogstad Walker
Robin Edvardsen Lorentzen
Torbjørn Lysaker Heggem
Robert Behson-Courage Williams

Olaus Jair Skarsem
Tobias Bjørnebye (Simen Nordskag 70`)
Vegard Østraat Erlien

Erik Nordengen (Andreas Klausen Helmersen 59`)
Erik Botheim (Lars Vatten 90`)
Ola Selvaag Solbakken


Annonse fra Eliteserien: