Juniorene klare for cupfinale!

Rosenborgs G19-lag slo Viking 4-2 i onsdagens semifinale på SalMar-banen.

Kampens første skikkelige mulighet kom etter 20 minutter da Ola Selvaag Solbakken fyrte av et hardt skudd på frispark, men Vikings sisteskanse  vartet opp med en god redning. Tre minutter senere kom Rosenborg på en godt utført kontring ved Vegard Østraat Erlien, Erik Nordengen og Glenn  Walker men Viking fikk til slutt avverget.

SE HØYDEPUNKTER NEDERST I SAKEN

Etter 34 minutter var det imidlertid klart for 1-0, Nordengen avsluttet med en flott heading og ballen gikk via stolpen og i mål. Erlien hadde omgangen siste målsjanse da han fikk avsluttet fra 16 meter, men igjen viste Viking-keeperen frem en god redning. Rosenborg var det førende laget i de første 45 minuttene og skapte flere gode målsjanser.

Det var også Rosenborg som startet best etter hvilen, i 49. minutt presset hjemmelaget frem en corner etter bombardement mot Viking-keeperen. Men etter 54 minutter var det klart for Viking-scoring, Jonas Austin Nilsen Pereira headet ballen i mål etter corner og dermed stod det 1-1.

I kampens 65. minutt tok Rosenborg ledelsen 2-1, et presist slått frispark fra Ola Selvaag Solbakken og en like godt utført heading av Andreas Klausen Helmersen sendte hjemmelaget i ledelsen. Og 20 minutter før slutt scoret Rosenborg på nytt. Olaus Jair Skarsem driblet seg gjennom hele Viking-forsvaret og avsluttet med å servere ballen til Erik Botheim på åpent mål og dermed 3-1.

Viking svarte minuttet etter da Espen Sæthre Jakobsen satte et frispark direkte i mål og dermed fornyet spenning. Like før slutt la hjemmelaget på til 4-2, Viking-keeperen måtte gi retur på et skudd fra Solbakken og Botheim var fint frempå og satte ballen sikkert i mål. Dermed kunne Rosenborg juble over seier og finaleplass i NM G19.

Hovedtrener Roger Naustan oppsummerte kampen slik:

- Jeg synes vi spilte en ok kamp, var ganske gode og hakket bedre enn Viking. Vi har imidlertid mer å gå på og det må hentes frem i finalen, sier en fornøyd Roger Naustan.