Vilhjalmsson-hattrick mot Levanger

Rosenborg-spissen dro til med hattrick da Rosenborg tok seg videre i NM.

Det var tydelig at vertene Levanger ønsket å vise seg frem for sitt publikum hjemme på Moan, og angrep så fort sjansen bød seg. De fikk også testet Arild Østbø med to-tre farlige avslutninger, men RBK-keeperen sto godt.

I andre enden av banen var det også en RBK-keeper, utleide Julian Faye Lund. Mike Jensen smalt til med et hardt langskudd midtvegs i omgangen, men keepertalentet fikk slått ballen over.

Etter 36 minutter var det imidlertid mindre Faye Lund kunne gjøre. Da møtte han Pål André Helland til straffesparkduell etter at Mike Jensen hadde blitt felt. Helland var som vanlig veldig presis og det sto 0-1 på Moan.

STRAFFE! Mike Jensen ble felt og Pål André Helland var sikker fra krittmerket.

Og med tre minutter igjen til hvilen skulle ledelsen dobles. Milan Jevtovic kombinerte med Matthias Vilhjalmsson som satte ballen kontant i mål.

Levanger fortsatte å komme med mange mann i angrep, og det skulle komme en redusering etter 66 minutter. En god Adrià Mateo López spilte gjennom Horenus Taddese som fintet bort en spiller før han satte ballen kontant i mål.

Men Rosenborg skulle svare ved Matthias Vilhjalmsson bare minuttet etter, igjen med Milan Jevtovic som tilrettelegger. Vilhjalmsson skulle også fullføre sitt hattrick etter 70 minutter. Helland spilte gjennom Jensen på høyresiden, og danske la presist inn til Vilhjalmsson som banket inn sitt tredje og Rosenborgs fjerde.

Levanger reduserte helt på tampen ved Robert Stene, men truet ikke RBKs ledelse, og med det gikk Rosenborg videre til fjerde NM-runde med 4-2-seier på Moan.

Levanger - Rosenborg (0-2) 2-4