5–2-seier i sesongåpningen

RBK 2 med storseier over Orkla hjemme på SalMar Banen etter fantastisk start på kampen.

Rosenborg 2 kom raskt ut av blokkene i serieåpningen på Norsk Tipping-ligaen. Allerede etter fire minutter sto det 1–0 til vertene. Emil Ceide kom inn i feltet fra sin venstreside, spilte vegg med Erik Botheim og satte enkelt inn årets første mål.

Bare fire minutter senere la Teodor Haltvik på til 2–0. Et oppspill fra midtstopper Besim Serbecic tok Haltvik med seg i fart mot målet og skøt fra 19 meter ned i hjørnet for keeper.

190410-rbk2-orkla-2
Teodor Berg Haltvik driver opp før han setter inn 2–0

Etter den fantastiske starten virket det som RBK-guttene tok litt lettere på oppgaven. Tempoet sank og balltrillingen førte ikke til flere sjanser.

Omtrent ut av det blå reduserte Orkla etter en dødball som RBK ikke fikk klarert. Da var det spilt 38 minutter.

Det var tydelig at trener Heerkes hadde gitt klar beskjed i pausen, for balltempoet og løpene økte kraftig.

I det 62. minutt brystet innbytter Franklin Nyenetue inn innlegget fra Tørset Johnsen til 3–1.

Fem minutter senere er Franklin alene igjennom med keeper, men ballen går til corner.

RBK 2 fortsetter å angripe, og Teodor Haltvik får sjansen fra straffemerket, etter å ha blitt felt selv. Orklas keeper redder imidlertid straffesparket og ballen går ut til corner.

Corneren havner etterhvert ute i feltet og Igoh Ogbu er ikke vanskelig å be. Han brenner til – og det står 4–1.

190410-rbk2-orkla-3
Igoh Ogbu og Emil Konradsen Ceide feirer 5–1-målet på deres egen måte.

10 minutter før slutt er det klart for 5–1. Tørset Johnsen tar elegant med seg ballen med en hælflikk over motstanderen. Løper opp langs høyrekanten og slår inn til Emil Ceide, som setter inn sitt andre mål for dagen.

Se intervju med Mikael Tørset Johnsen under

Orkla reduserer til 5–2 i det 87. minutt. En corner går gjennom hele feltet og der står innbytter Tor Egil Johansen og skårer på sitt første spark på ballen.