44360635_301063263819460_2598906400394444800_n

Brattbakk-perle, men opprykkshåpet glapp

Filip Brattbakk limte ballen i krysset tidlig i kampen, men Byåsen fikk det nødvendige poenget for opprykk etter en sen straffescoring.

Med seks poengs luke opp til Byåsen, men en fordelaktig målforskjell for Rosenborg 2 var det kun seier som kunne holde RBK inne i opprykkskampen i lørdagens oppgjør på Dalgård. Dersom vertene Byåsen tok poeng ville laget fra vest i Trondheim kunne feire opprykk.

Rosenborg fikk en drømmestart på oppgjøret. 14 minutter var spilt da Filip Brattbakk dro seg inn i banen utenfor 16-meteren og limte ballen i borterste kryss. Pur klasse av den unge kantspilleren og Rosenborg var i føringen.

Det var Rosenborg som hadde kontrollen på banespillet de første 40 minuttene, men få sjanser ble skapt hverken av RBK eller Byåsen. Til gjengjeld var de få sjansene store. 27 minutter var spilt da Byåsen kom til skudd fra 12 meter, rett foran mål. Kun en blokkering av en RBK-spiller hindret scoring.

De siste fem minuttene før pause eksploderte kampen foran et fullsatt Dalgård, badet i solskinn På et skudd fra kanten av 16-meteren måtte Arild Østbø dra frem en klasseredning. Byåsen beholdt ballen og la inn på nytt. På bakre kom vertene til et nytt skudd fra kloss hold, men traff en klynge med spillere og ballen ble til slutt klarert.

Rosenborg gikk rett i en en kontring og Emil Konradsen Ceide spilte gjennom Franklin Nyenetue som rundet keeper og satte ballen i det tomme målet. 0-2!

Men Byåsen skulle få det viktige reduseringsmålet som ga energi med inn i pausepraten. Tidligere RBK2-spiller Robin Bjørnholm satte ballen i mål på overtid og det sto 1-2 etter halvspilt kamp.

Rini Coolen og RBK2-kaptein Torbjørn Lysaker Heggem.

Andre omgang startet med en stor sjanse til Rosenborg. Mikael Johnsen ble flott spilt i bakrom, og skulle sette ballen i lengste alene med keeper. Dessverre var siktet stilt 10 centimeter for langt til høyre og ballen gikk utenfor.

Utover i andre omgang vekslet Rosenborg 2 mellom ballbesittelse og kontringsspill, og virket å ha god kontroll på oppgjøret. Filip Brattbakk fikk testet keeper Hovdevik på nytt med et skudd fra skrått hold etter 66 minutter, men denne gang var det Hovdevik som kom seirende ut av duellen da han var raskt nede i nærmeste hjørne og slo ballen i stanga og ut.

Åtte minutter før full tid skulle Byåsen sørge for det ene nødvendige poenget. Litt utav ingenting fikk vertene et straffespark, og en annen tidligere RBK2-spiller skulle avgjøre opprykket. Fra krittmerket banket Albert Berbatovci ballen hardt i mål og det sto 2-2. Det ble også sluttresultatet og Byåsen kunne feire opprykk til andredivisjon. Rosenborg 2 vil ende på andreplass i serien, uavhengig av kampresultat mot Løten i den siste runden.

Vi gratulerer Byåsen med opprykk og en plass i andredivisjon i 2019.

Byåsen - Rosenborg (1-2) 2-2