Fjerde strake borteseier

Rosenborg 2 vant 2-0 på Kongsvinger og skaffet et ørlite pusterom på toppen av tabellen.

Rosenborg 2 tok ledelsen etter 18 minutter da Franklin Nyenetue avsluttet et vakkert angrep. Filip Brattbakk kom seg løs på høyrekanten etter godt kombinasjonsspill. Brattbakk slo en flat ball på første stolpe, der Nyenetue kastet seg foran Kongsvinger-stopperen og skled inn 1-0. Scoringen var Nyenetues sjuende mål i Norsk Tipping-ligaen denne sesongen.

Samme spiller hadde opptil flere store sjanser, spesielt ved en heading fra kort hold mot slutten av 1. omgang. Det skulle likevel ta lang tid før kampen ble punktert. Tre minutter før full tid punkterte Mikael Tørset Johnsen kampen med et flott soloraid.

Johnsen avgjorde - igjen

19-åringen kjørte like godt en kontring for seg selv på venstresiden, før han skar inn og satte ballen mellom beina på keeper. 2-0-målet sikret sluttresultatet og tre nye poeng på bortebane.

Rosenborg 2 har nå fire strake borteseiere etter at samme Johnsen ble matchvinner mot Strindheim i forrige serierunde. Totalt er laget ubeseiret på de siste sju kampene, der seks er endt med seier. Det er gode nyheter for et lag som ønsker å kjempe om opprykk til nivå tre når høsten kommer.

Flere lag kan blande seg inn i opprykkskamp

Ettersom Ranheim 2 ga bort to poeng på Verdal, økte luken opp til Rosenborg 2 på toppen av den svært jevne 3. divisjonstabellen.

Etter å ha vært fire lag innenfor tre poeng for en måned siden, begynner Rosenborg 2 og Ranheim 2 å få et lite forsprang i kampen om opprykk. Tre poeng skiller Eliteserieklubbenes andrelag, mens Kolstad (seks poeng bak) og Tiller (sju poeng bak) følger etter. Gjøvik-Lyn, som spilte om serieledelsen mot Rosenborg 2 på SalMar banen i slutten av juli (endte 4-2 til RBK 2), er nå ni poeng bak etter en tung periode.

Tabell fra serien og kampfakta fra Kongsvinger 2 - Rosenborg 2, kan du lese her.