Jublet for pokalen

SALMAR BANEN: Rosenborgs 2. lag fikk det endelige beviset på seriegullet etter 3–1-seieren over Melhus i siste hjemmekamp.

Annonse:

RBK 2 var allerede serievinnere og klare for opprykk før dagens hjemmekamp mot Melhus. Det preget også kampen fra start av at ingen av lagene hadde noe særlig å spille for.

Etter en relativt sjansefattig halvtime tok Melhus ledelsen på en av lagets få kontringer.

Serievinneren ønsker derimot ikke å avslutte hjemmesesongen med et tap, og RBK 2 skrudde opp både tempoet og temperaturen i andre omgang. Teo Haltvik utlignet i det 61. minutt før toppscorere og podkast-kollega Franklin Daddys Boy Nyenetue la på til 2–1 på straffespark ti minutter senere.

191019-rbk2-teo-franklin-2
Teo Haltvik fastsetter sluttresultatet til 3–1 etter pasning fra Franklin Nyenetue.

Hovedtrener Gert Heerkes oppsummerer jubelsesongen på denne måten.

– Sesongen har vært fantastisk for oss. Vi har satt sammen en lang rekke kamper uten tap nå. Stort sett har vi vært stabile hele året, med unntak av et par korte perioder. 

– Det er en fornøyelse å lede disse guttene, for de har jobbet så hardt hele sesogen – i tillegg til at de spiller fin fotball. Så ingen tvil om at seriegullet er fortjent.

191019-rbk2-gerd-heerkes
Gert Heerkes med lagkaptein Joachim Knutset Solem i bakgrunnen.

Før sesongen var RBK 2 en av favorittene til å rykke opp, noe som ikke alltid er like lett å leve opp til. 

– Guttene har taklet forventningspresset godt. De har vært så tett sammensveiset hele sesongen, og jobbet som ett lag, mot samme mål. Når vi i tillegg har noen kvalitetsspillere på laget så skal det være nok til å vinne.

Tore Grønning er utviklingsleder i SalMar Akademiet, og han tror opprykket er veldig godt nyheter for rekrutteringen til Rosenborg.

– Det betyr at tilbudet vårt til unge spillere blir bedre, og jeg tror at Rosenborg og SalMar Akademiet nok kommer til å bli enda mer attraktivt. At vi har en arena for 2. laget i 2. divisjon er veldig sterkt. Det er kun tre klubber neste år som vil ha det. Odd, Vålerenga og Rosenborg.

– Prestasjonen har vært imponerende, for vi har spilt stort sett bare med juniorspillere. Og det er en sterk prestasjon å rykke opp med så stor margin som vi gjør i år.

Se kampfakta fra RBK 2 – Melhus her

191019-rbk2-straffe
Franklin Daddys Boy Nyenetue plasserer straffen godt utenfor keepers rekkevidde.

 

Annonse fra Eliteserien: