RBK 2 tapte toppkampen

Serieleder Ranheim 2 vant 3–1 i mandagens toppoppgjør i Norsk Tipping-ligaen.

Det var duket for et skikkelig toppoppgjør i Ranheimsfjæra andre pinsedag. Før kampen lå Ranheim 2 på toppen av Norsk Tipping-ligaen med 18 poeng på åtte kamper. Rosenborg 2 lå ett poeng bak og ville innta tetplassen med seier.

Og RBK 2 får en pangstart med skåring allerede etter to minutter. Warren Kamanzi fører ballen opp høyresiden, spiller vegg med Filip Brattbak. Ballen trilles så inn foran mål og der kommer Teodor Haltvik og banker inn 0–1.

Det er Rosenborg som styrer det meste de første tjue minuttene, men et slurvete oppspill fører plutselig til en kontring for hjemmelaget. Ivar Solli Rønning lurer offside-fella til RBK og plutselig er Arild Østbø alene med to spillere. Mathias Nielsen gjør ingen feil og bredsider inn 1–1.

RBK 2 svarer umiddelbart på utligningen og skaper flere gode sjanser de neste ti minuttene. Dessverre blir den siste avgjørende pasningen litt for upresist.

Og så – fem minutter før pause – smeller det igjen. Begge Rosenborgs midtstoppere står med hånda i været, men det kommer ikke noe offsideflagg fra sidelinjen. Dermed kan Johann Kosberg enkelt sette inn 2–1 til Ranheim 2.

Sjansesløsing kostet poengene

Pausen ser ikke ut til å ha hjulpet på et rystet RBK-lag, for Ranheim fortsetter å herje med backrekka til Rosenborg også i starten på andre omgang. Heldigvis blir det ikke mål av sjansene.

Det tar et kvarters tid før RBK 2 klarer å tilrive seg initiativet igjen. Brattbakk får en stor sjanse, men det harde skuddet treffer kneet til keeperen.

Spillet bølger nå frem og tilbake, men Ranheim er desidert farligst. Hjemmelaget driver opp langs begge kantene. Og åtte minutter før slutt er det klart for 3–1. Nok en gang ved Johann Kosberg.

Til tross for RBK-press de siste minuttene så blir det få store sjanser ut av det, og Ranheim 2 sitter igjen med alle tre poengene og luke på toppen av tabellen.

– Jeg synes vi hadde en veldig god start, og leder fortjent etter fint spill i de første tjue minuttene. Men Ranheim er gode på kontringer, og de straffer oss hardt to ganger.

Trener Gert Heerkes måtte se sine gutter kaste bort flere gode angrepsmuligheter i jakten på utigning.

– I dag ville det seg ikke. Selv om vi spiller bra til tider så skaper vi for få sjanser. Ranheim får spilt på seg mer og mer selvtillit utover i kampen og får spille på sine styrker. Så selv om vi skal være et bedre lag så klarte vi ikke å vise det i dag.