AZ Alkmaar ble for sterke

Denne uken gjennomfører Rosenborgs G16-lag en kombinert trenings- og kampleir i Nederland

Første kamp under oppholdet ble avviklet tirsdag 9. oktober da Trondheimslaget møtte AZ Alkmaar på AFAS Trainingscomplex.

I første omgang var det høyt nivå på spillet, begge lagene prøvde å presse høyt og spille fotball.

AZ Alkmaar tok ledelsen allerede i kampens 2. minutt.

Nederlenderne fikk etterhvert problemer med presset til Rosenborg og trønderne styrte spillet. I det halvtimen var passert utlignet så Rosenborg til 1-1, etter fint kombinasjonsspill satte Jesper Talmo Tromsdal ballen i mål. Og etter 38 minutters spill var det klart for ny RBK-scoring, målscorer denne gangen var Håkon Gangstad. 1-2 ble også pauseresultatet, en fortjent ledelse til RBK.

2. omgangen startet bra og Rosenborg kjempet godt det første kvarteret. Etter hvert overtok AZ Alkmaar mer av spillet, RBK lyktes godt med presset i 1. omgang, men etter hvilen klarte hjemmelaget å spille av presset og kom stadig til sjanser. I denne perioden scoret også AZ Alkmaar tre ganger og avgjorde kampen, sluttresultatet ble 5-2.