– Ser frem til en innholdsrik høst

Det kribler i beina til Gjermund Åsen etter å komme i gang med høstsesongen. Og aller først venter møtet med barndomsklubben Strindheim.

Annonse:

Tre fridager var mer enn nok for Gjermund Åsen til å få tilbake sulten etter fotballen.

- Det har vært mye reising og kamper i sommer, så det var godt å få et lite avbrudd. Men samtidig så er det forferdelig deilig å komme tilbake og starte opp igjen.

–Når man kommer til lørdagskvelden og litt utpå søndagen så begynner det å virkelig å krible i beina. Og da er det utrolig deilig å komme tilbake på feltet og se frem til en innholdsrik høst.

190909-aasen-2
Eirik Horneland var ikke imponert over Gjermunds heade-teknikk – "som en påle i lufta".

Lørdag er det Lillestrøm som er gjester på Lerkendal i en særdeles viktig start på høstsesongen. Aller først er det imidlertig tid til en treningskamp – og det mot et lag som har betydd mye for Gjermund Åsen. 

– Ja, Strindheim har betydd mye for meg opp igjennom. Jeg har fortsatt masse venner derfra – riktignok har mange har gått videre i karrieren, men jeg bor fortsatt på Strindheim og føler at det er et lite hjem for meg.

Det er ti år siden Åsen som 18-åring meldte overgang fra Strindheim til Rosenborg, men fortsatt følger han laget tett.

– Ja, jeg følger med og er oppdatert på hvordan de gjør det. Skulle gjerne vært der og sett noen kamper også, men det har ikke latt seg gjøre ennå.

190909-eirik
Hovedtreneren fulgte økten med falkeblikk.

Godt med mental pause

Hovedtrenere Eirik Horneland tilbragte fridagene i Haugesund sammen med familien. Nå er han tilbake full av energi, og klar til høstens viktige kamper.

– For det mentale tror jeg det er godt å komme seg litt vekk fra hverandre. Vi har vært mye oppå hverandre de siste månedene og da tror jeg dette gjorde godt. Og så ser det slik ut på trening i dag at folk er tilbake med rå energi.

– Det var ikke slik at vi følte de var på tannkjøttet før vi tok en pause, men jeg tror vi får bra energi i denne uka.

Av landslagsspillerne som har vært på oppdrag er det så langt klart at Tore Reginiussen vil få fri mot Strindheim. Ellers mønstrer Horneland et sterkt lag i kampen kan ønsker å bruke godt inn mot lørdagens seriekamp.

– Vi har noen som trenger litt matchtrening, og så må vi fortsette å øve videre for å bli best mulig i de 16 kampene vi har igjen i sesongen.

RBK–Strindheim

  • Treningskamp, Lerkendal stadion

  • tirsdag 10. sept kl 18

  • Sesongkort gratis inngang

  • Billetter: 100,–/50,–

  • TV-sending: adressa.no

Annonse fra Eliteserien: