18 Mini-mål

18 dager igjen til seriestart og 18 mål var også antallet Mini ble toppskårer med i 1989.

Annonse:

I dag er det 18 dager igjen til Rosenborgs første kamp i Eliteserien 2019. Laget starter borte mot Bodø/Glimt, søndag 31. mars kl 20. I dagene frem til avspark teller vi ned med noen glimt fra klubbens stolte historie.

Jahn Ivar Jacobsen hadde vært toppskårer i fire sesonger på rad i nettopp Bodø/Glimt før han meldte overgang til RBK foran 1988-sesongen. Riktignok i tredje- og andredivisjon. Spørsmålet var hvordan han og lagkamerat Ørjan Berg ville takle livet i 1. divisjon.

Det viste seg at overgangen gikk rimelig greit for begge guttene.

Med Nils Arne Eggen tilbake som trener, etter seriegullet med Moss i 1987, ble det et jubelår for Rosenborg. Laget vant "the Double" – klubbens femte seriemesterskap og fjerde cupgull. 

Mini Jacobsen slo til fra første kamp og ble en suksess på venstrevingen. Åtte seriemål rakk han på 22 kamper, men måtte se seg slått av Gøran Sørloth og Sverre Brandhaug, begge med ti mål.

Tallet er 18

Sesongen etter slo derimot goalgetteren til for fullt. Allerede i første hjemmekamp mot Sogndal ble det målkjenning. Og slik fortsatte det utover året, deriblant hattrick hjemme mot Brann i 4–0-seieren i nest siste hjemmekamp.

Seriegull holdt det imidlertid ikke til, Lillestrøm ble for sterke til slutt. Med sine 18 mål sørget likevel Mini for at toppskårertittelen havnet på Lerkendal. 

Se hvordan kjendislivet var for Mini i 89

Året etter ble det nye 17 seriemål for Rosenborg og ny "the Double" før Jacobsen tok turen ut i Europa og sveitsiske Young Boys.

Comeback i 94

Etter endt proffkarriere i Duisburg og Lierse returnerte Mini til Rosenborg i 1994, og fikk med seg seks nye seriegull og fem sesonger i Champions League.

Totalt ble det 292 offisielle kamper og 138 mål for Bodø-gutten i RBK-trøya. Noe som fører han opp på tredjeplass på lista over tidenes toppskårer i Rosenborg.

Annonse fra Eliteserien: