Aga klar for Rosenborg

Rosenborg forsterker seg på spissplass når Oscar Aga bytter ut svensk fotball med Rosenborg.

Annonse:

22-åringen hentes til Trondheim fra Borås-klubben Elfsborg og har skrevet under på en kontrakt med Rosenborg som strekker seg ut 2026-sesongen.

- Det var et veldig enkelt valg for min del. Alle vet hva Rosenborg er i Norge, for det er den største klubben. Det er en veldig fin klubb og da jeg hørte om interessen, var det absolutt noe jeg ville, sier Aga til RBK.no.

Se hele intervjuet med Rosenborgs nye spiss på vår YouTube-kanal eller i videovinduet under.

Slo gjennom i OBOS-ligaen

Oslo-mannen startet karrieren med ungdomsår i Lyn og Stabæk, der han fikk eliteseriedebuten for sistnevnte i 2018. I 2020 gikk veien videre til fremadstormende Grorud, der Aga fikk sitt gjennombrudd med 15 mål i OBOS-ligaen i debutsesongen og ble toppscorer i ligaen med 24 mål året etter, tross at han spilte på et Grorud-lag som sloss for å unngå nedrykk. I fjor gikk veien videre til Allsvenskan der Aga har slitt med spilletid. Nå kommer han til Rosenborg for å ta ut potensialet sitt.

- For meg handler det om å få spilletid. Kommer jeg på banen, så scorer jeg mål. Jeg er en målsnik som er på plass til rett tid, sier Aga.

- Hva kjennetegner deg som fotballspiller?

- Jeg vil si det er bevegelsene mine, i boks og for å komme til avslutningsmuligheter. Jeg kan avslutte med både høyre, venstre og hodet og er glad i å gå på løp inn bak stopperne, sier han.

- Vi spiller 3-5-2 og varierer til 3-4-3. Hvordan passer det deg?

- Jeg tror det kan passe meg bra. 3-5-2-systemet er litt lignende på det vi spilte i Grorud. Det var der jeg puttet veldig mange mål og var på mitt beste sånn sett. Derfor tror jeg at det er noe som passer meg veldig bra, sier Aga - vel vitende om at han endte på 39 mål og sju assist på 54 kamper for lille Grorud i OBOS-ligaen.

Trent av Frigård, spilt med flere

Rosenborgs nysignering møter de fleste av sine lagkameratene for første gang tirsdag morgen. I RBK-garderoben vil det være flere kjente fjes både fra landslags- og klubbfotball. Aga har hatt Geir Frigård som trener på flere yngre landslag, mens han har vært lagkamerat med Tobias Børkeeiet (Stabæk), Edvard Tagseth (landslag), Sander Tangvik (landslag) og Leo Cornic (Grorud).

- Leo har hatt kun positive ting å si om klubben og om garderoben. Etter det jeg har forstått er det en veldig fin gruppe. Jeg kjenner flere fra før og de virker som det er en gruppe jeg vil komme godt inn i og det å spille her på Lerkendal foran Kjernen blir en veldig kul opplevelse, sier Aga og avslører at hans gode kompis Leo Cornic har gjort sitt for en gjenforening på Lerkendal.

- Leo har vel jobbet litt i det skjulte for å få denne overgangen i boks tror jeg. Han har vel smisket litt med Geir for å se om det har vært mulig å hente meg. Vi har alltid vært gode kompiser og på banen har vi klikket godt. Han vet hvor jeg løper og jeg vet hvor han spiller ballen, så det er en god kombo, sier han.

- Så vi kan forvente mål fra deg med assist fra Leo i løpet av sesongen?

- Ja, det tror jeg man kan forvente, smiler Aga.

 

Annonse fra Eliteserien: