Åge er tilbake

Åge Hareide er Rosenborgs nye hovedtrener, 17 år etter han forlot klubben til fordel for det norske landslaget.

Annonse:

Den meritterte 66-åringen er tilbake på Lerkendal etter at han ledet klubben til cup- og seriegull i 2003. Han er ansatt som Rosenborgs nye hovedtrener fra 1. september. Kontrakten strekker seg ut 2021 og ble signert tirsdag ettermiddag.

Trond Henriksen har ledet Rosenborg i påvente av en ansettelse av en permanent hovedtrener, etter at Eirik Horneland ble enig med klubben om å avslutte samarbeidet 26. juni i år. To måneder senere er Åge Hareide på plass i sjefsstolen på Lerkendal.

NTB_jx4cgAcMRDc
Åge Hareide ledet Rosenborg til både cup- og seriegull i 2003.

Hareide erstattet Nils Arne Eggen i 2003 etter å ha blitt seriemester i både Danmark og Sverige, med henholdsvis Brøndby og Helsinborg. Etter den ene suksess-sesongen i Rosenborg, dro Hareide videre til det norske landslaget, som han ledet i tre kvalifiseringer frem til 2008. Deretter tok han over Örgryte i Sverige, før han ledet Viking i tre sesonger.

I 2012 var han tilbake som midlertidig trener i Helsingborg, før han gjorde stor suksess noen mil lenger sør i Skåne noen år senere. Hareide tok over regjerende seriemester Malmö i 2014, der han ledet laget til Champions League-spill og nytt seriegull. I 2015 kopierte Malmö og Hareide bragden fra året før med Champions League-spill. Hareide & co. spiste kirsebær med Paris Saint Germain, Real Madrid og Shakhtar Donetsk.

NTB_biiuUe2iIUA
Åge Hareide ledet Danmark med stor suksess i årene 2016-2020.

De siste årene har han ledet det danske landslaget med stor suksess. Han ledet Danmark til VM i 2018, der laget tapte for finalistene Kroatia på straffespark-konkurranse, før han ledet laget til EM 2020, der laget skulle spille gruppespillet hjemme i Parken. Kontrakten med det danske forbundet gikk ut i sommer og på grunn av covid-19, fikk han ikke anledning til å lede laget i sitt andre strake mesterskap. Men han sitter igjen med et solid avtrykk der 42 kamper ga 34 på rad var uten tap og han ledet landet til to strake mesterskap.

Rosenborg kaller inn til pressekonferanse i forbindelse med treneransettelsen. Den avholdes på Scandic Lerkendal tirsdag 18. august klokken 17.

Annonse fra Eliteserien: