Akademisjef fra nyttår

Rini Coolen tilbake til stillingen som Akademisjef i Rosenborg.

Annonse:

Rini Coolen går fra nyttår av tilbake til stillingen som Akademisjef i Rosenborg. Coolen har siden 19. juli fungert som hovedtrener i Rosenborg. I den tiden har Rosenborg vunnet the Double og spilt gruppespill i Europa League. Coolen har hatt utfordrende arbeidsvilkår, men har løst disse med å være ansvarlig for en av de beste årene i klubbens historie. I tillegg til at det ble the Double spilte begge lagene i G16 og G19 i SalMar Akademiet finaler i NM i 2018.

Coolen begynte i sin jobb som Akademisjef i januar 2018 i en treårskontrakt. Utvikling av unge Akademispillere er et høyt prioritert område i Rosenborg og ansettelsen av Coolen som øverste leder av SalMar Akademiet var et av skrittene i en profesjonalisering av arbeidet rundt de yngste talentene i Rosenborg. Når begge lagene i SalMar Akademiet i 2018 spiller NM-finaler må dette sies å være en særdeles god start på Coolens jobb i Rosenborg. I sine første 12 måneder har Coolen sørget for suksess på alle områdene han har hatt ansvar for.

Når styret i Rosenborg og Coolen er enig om at han etter vikariatet som hovedtrener går tilbake til stillingen som Akademisjef, er dette et uttrykk for at klubben vil holde frem med sin satsing på Akademiet. Og at styret er svært godt fornøyd med den kvaliteten Coolen har etablert i sine første måneder i klubben. Coolen er svært motivert for å fortsette som Akademisjef og vil fortsette i det utviklingssporet han har etablert der.

- Jeg har satt pris på perioden som hovedtrener i Rosenborg, og vil gjerne takke supporterne for støtten jeg og laget har mottatt i denne tiden, sier Coolen. 

Annonse fra Eliteserien: