Alexander Tettey klar for Rosenborg

Midtbanespilleren har skrevet under på en kontrakt som varer ut sesongen.

Annonse:

Alexander Tettey er endelig tilbake på Lerkendal etter tolv sesonger i utlandet og klubber som Rennes og Norwich. Nå vender 35-åringen og familien snuten hjem til Trondheim og Tettey har skrevet under på en kontrakt med Rosenborg, som strekker seg ut 2021-sesongen. Når han legger opp som fotballspiller, er det avtalt at han fortsetter i SalMar Akademiet.

– Det er skrevet i stjernene at det hadde vært fint å avslutte karrieren i Rosenborg. Nå er det en passende tid å dra hjem og Rosenborg er laget mitt. Når de kommer på banen og alt ligger til rette, er det veldig vanskelig å si nei, sier Alexander Tettey til RBK.no.

Tettey spilte sin siste kamp for Norwich lørdag og reiser hjem til Trondheim i slutten av mai. Han vil være spilleklar for Rosenborg etter å ha gjennomført  innreisekarantene under landslagspausen i starten av juni.

Rådførte seg med Henriksen og Skjelbred

Tettey debuterte for Rosenborgs A-lag i 2004 og står bokført med to seriemesterskap frem til 2009-sesongen da han ble solgt til franske Rennes. Den siste tiden har han rådført seg med RBK-kaptein Markus Henriksen og bestekompis Per Ciljan Skjelbred før han tok valget med å slutte ringen etter tolv år utenfor Lerkendal.

– Det hjelper å prate med de to der. Jeg visste hva Per kom til å si, så jeg startet med Markus. De fortalte om hva Åge prøver å få til nå og hvordan garderoben er. Jeg måtte få en følelse av hvordan laget er samlet sett. De solgte inn min gamle klubb for meg og jeg er klar for å hjelpe klubben min med å få til noe, sier Tettey – som også nevner Åge Hareide som en viktig faktor for å komme tilbake.

– Jeg liker Åge veldig godt og han er en trener jeg stoler veldig på og han er veldig dyktig. Sammensetningen av flere ting gjør at jeg tenkte: "hvorfor ikke?", sier Tettey.

Åpner for å forlenge kontrakten – og karrieren

Trønderen har spilt 17 år på toppnivå og står med 34 landskamper for Norge. Tettey har en intensjon om å gi seg som fotballspiller etter denne sesongen, men har døren på gløtt for å fortsette.

– Målet er å gjøre sitt absolutt beste ut året her og så ser vi hvordan kroppen er. Er det mulig å fortsette og det fortsatt er gæy, blir det en ny evaluering. Men mest sannsynlig legger jeg opp og gjør noe annet etter dette året her, sier Tettey.

Annonse fra Eliteserien: