- Alle skal få en sjanse

Planleggingen foran årets sesong er allerede godt i gang.

Annonse:

Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland er allerede godt i gang med jobben som RBK-trenere. Fokuset så langt har vært å få oversikt over klubben som helhet.

- Vi jobber med å få oversikt over spillergruppa, støtteapparatet og klubben for øvrig. Forholdene i Rosenborg er større enn det vi er vant med, sier Horneland.

- Vi kjenner spillergruppa fra utsiden. Nå handler det om å få en oversikt over kontraktlengder, sammensetning og finne ut hvordan troppen skal se ut fremover. 

- Er det noe som har overrasket deg så langt?

- Det må være størrelsen på klubben og hvor langt fremme Rosenborg er på enkelte områder. Og det gir det oss muligheter, sier han. 

Kjent med spillerne

21. januar møter spillerne opp på Lerkendal etter ferien. 

- Jeg ser virkelig frem til å bli kjent med spillerne, og alle skal få en sjanse til å vise seg frem. Vi kommer til å bruke mye tid på individuelle samtaler med spillerne gjennom hele sesongen. Det er viktig å bli kjent med mennesket og ikke bare fotballspilleren. 

I tillegg til å jobbe fra morgen til kveld med forberedelser inn mot sesongen, må også praktiske ting på plass. 

- Kona vil pendle litt frem og tilbake, og ungene blir værende i Haugesund. Så jeg trenger ikke all verden til bolig. Vi er her for å jobbe, sier Horneland.

Annonse fra Eliteserien: