- Alltid spesielt å møte Rosenborg

Simen Wangberg er tilbake i hjembyen med en plan om å stikke kjepper i hjulene for Rosenborg.

Annonse:

Wangberg, som er vokst opp kun et par kilometer fra Lerkendal på Nidarvoll, er klar for å helle kaldt vann i årene på RBK-supporterne. Rosenborg har vært i kjempeform med seks seiere og én uavgjort på de siste åtte seriekampene siden 16. mai. 

Eneste tap? 0-1 i Tromsø. Matchvinner? Simen Wangberg. 

- Det blir en veldig interessant kamp for oss. Det er det alltid mot RBK. Vi har gode opplevelser både spill-og resultatmessig. Og slo de senest i vår, sier Wangberg. 

Trente på Lerkendal fredag kveld

Han og resten av Tromsø-leiren er allerede på plass i Trondheim og trente fredag kveld på gress på Lerkendal. 

- Vi trener her i dag fordi kampen går på gress, noe vi sjelden spiller på, siden gressbaner ikke er å oppdrive i Tromsø, sier Wangberg. 

Mens Rosenborg har spilt Champions League-kvalifisering, har Tromsø hatt spillefri i tre uker i sommer og spilte 2-2 mot Mjøndalen på Alfheim da pausen i Eliteserien var over forrige. Siden den gang har Rosenborg vært på reise i Slovenia og Eirik Horneland kan bli tvunget til å tenke to tanker i hodet, når Maribor gjester Lerkendal til avgjørende kamp tre døgn etter Tromsø-kampen. 

- Det er lett å tenke at det er en fordel oss fordi RBK har en del skader og kanskje et naturlig fokus på tirsdag. Samtidig er laget inn i en god flyt med god rytme, samt at spillere som ikke har fått like mye spilltid får muligheten til å vise seg fram, mener Wangberg. 

Hyller materialforvalter

Simen Wangberg vokste opp på Nidarvoll, kun et par kilometer fra Lerkendal og har spilt junior- og seniorfotball for Rosenborg. Han rakk å notere seg for 42 offisielle kamper for klubben, den siste tilbake i 2012, mot nettopp Tromsø. 

Han gleder seg alltid til gjensynet med Lerkendal og benytter anledningen til å hylle en av Rosenborgs materialforvaltere. 

- Det er alltid hyggelig å komme tilbake til Lerkendal, selv om det begynner å bli noen år siden. Jeg hadde min ungdomstid og fotballutdanning her, RBK og Lerkendal vil alltid være en stor del av meg. Selv om spillere kommer og går er det mange i klubben som er her fra tiden min. Leif Husvik er et eksempel på en kulturbærer som ofte ikke får den hyllesten han fortjener, sier Wangberg. 

Begge lag behøver tre poeng

Rosenborg jakter tre poeng for å holde liv i drømmen om å kjempe helt i toppen ved sesongslutt. For Tromsøs del er det tre poeng ned til Sarpsborg 08 på nedrykk. 

Med andre ord er det to lag som trenger en seier som møtes på Lerkendal. 

- Begge lag går på banen for å vinne, så enkelt er det. Jeg tipper det blir en åpen kamp. To lag som ønsker å angripe. Nøkkelen blir å få det første målet, mener Wangberg. 

Åsen savnes i ishavsbyen 

Da kunne Tromsø trengt en gammel kjenning. Gjermund Åsen stod for to praktfulle assist i Tromsøs eneste seier på Lerkendal på de siste ti forsøkene. 

Isteden skal Åsen jakte Rosenborgs åttende seier på elleve hjemme mot «Gutan»

- Gjermund har vært vår beste spiller i flere år. Et stort tap for oss og han har fått for lite tillit i RBK, etter min mening. Endelig fikk han sjansen der han er best, som indreløper. Artig å se at han spilte en såpass solid kamp mot Maribor. Vi håper han spiller venstreback på lørdag, smiler Wangberg. 

Annonse fra Eliteserien: