Åpenhjertig André Hansen: - Vi rutinerte må gå mer foran

André Hansen snakker ut om femteplass i 2021, ambisjonene for 2022, hvilket ansvar han har i garderoben og keeperkonkurransen med Faye og Tangvik.

Annonse:

André Hansen startet RBK-karrieren med å bli seriemester i fire strake sesonger, før det har blitt tredje-, fjerde- og femteplass i de tre påfølgende sesongene. Keeperen er sammen med Erlend Dahl Reitan de eneste igjen av mesterlaget som vant The Double i 2018 (Julian Faye Lund i troppen, men ikke nok kamper). Dermed er han en av få som vet hva som skulle til for å vinne gull i Rosenborg, slik som det forventes i lys av en stolt fotballhistorie på Lerkendal.

- Det er vanskelig å svare på hva som skal til, for det er så komplekst hvorfor vi er endt der vi har endt de tre siste årene. Min erfaring fra de fire siste årene har vært at det har vært det kollektive, altså laget som har vunnet gull. Vi hadde gode mange enkeltspillere, som her og der vant kamper for oss, men det var laget som vant ligagull. Det tror jeg er helt avgjørende å få på plass igjen, hvis vi skal stå på toppen, sier André Hansen.

Hele intervjuet ser du på Rosenborgs YouTube-kanal, eller i vinduet under.

- De rutinerte må gå foran

Rett før 2022-oppkjøringen starter, står Rosenborg med en ung spillertropp, der få har blitt norsk seriemester i løpet av karrieren. Rutinerte André Hansen, Per Ciljan Skjelbred og Markus Henriksen er tre unntak og veteraner som har vært med på det tidligere. Hansen erkjenner at de rutinerte må stille enda større krav denne sesongen, sammenlignet med fjoråret.

- Vi må utvilsomt sette standarden. Så kan jeg drodle litt om hvordan jeg angrep sesongen i fjor, der det ikke var tvil om at vi var et lag uten selvtillit. Vi var en spillertropp fra meg bak helt frem til han på topp som ikke fikk kjenne på gode nok opplevelser over lang tid. Hvordan angriper man det?, spør Hansen og fortsetter:

- Du vet hva som skal til for å vinne gull hvis vi tenker litt abstrakt og du kan sette de kravene hver dag eller angripe det ved å bygge hverandre litt mer opp. I fjor hadde jeg innfallsvinkelen med at man måtte bygge mer opp enn å sette tøffe krav og kanskje bryte ned. Men nå har de ferske fra i fjor og som fortsatt er unge, vært med på et tøft år og vi kan ikke være pusekatter hvert eneste år fordi det butter litt. Det er på tide å stramme til skruen nå, fra oss som har vært her en stund og som kjenner til hva det koster å vinne et seriegull. Vår oppgave er å prestentere de kravene og ikke minst overholde de kravene, sier Hansen.

Kamp om keeperplassen

RBK-keeperen går inn i sin åttende sesong på Lerkendal og er en del av et sterkt keeperteam ledet av Alexander Lund Hansen. I fjor hadde han Julian Faye Lund og Sander Tangvik bak seg i køen, begge med en ambisjon om å stå fast for Rosenborg - helst så tidlig som mulig.

.- Jeg opplever det som en fair kamp om plassen og jeg har kjempet mot gode keepere før i Rosenborg. Jeg har sagt før at for min egen del er den største konkurransen i mitt eget hodet, med alle respekt for de jeg konkurrerer mot, om hvor langt jeg kan tøye min egen strikk. Da nytter det ikke å fokusere på hvilken posisjon jeg har i forhold til sidemannen. Det er to kjempegode keepere, der Julian har hatt kjempeutvikling på utlån og Sander har hatt et ekstremt bra år når det kommer til utvikling. Det blir veldig spennende å følge ham også i årene som kommer, sier Hansen.

Se hele intervjuet i vinduet under det RBK-keeperen også er innom førsteinntrykk av Kjetil Rekdal og om hva vi kan forvente i 2022 ut i fra det inntrykket før første trening er unnagjort.

Annonse fra Eliteserien: