Skjermbilde 2024-05-05 kl. 20.50.07

Årets første tap

Rosenborg gikk på sesongens første poengtap i Bergen.

Annonse:

Det var lagt opp til en festdag når Brann inviterte til innflytningsfest for å markere at kvinnelaget har flyttet inn på Brann stadion på permanent basis. Med godt over 5000 tilskuere på tribunen skulle Rosenborg kjempe for sin sjette strake seier i årets toppserie.

Brann tok styringen over kampen fra start og var tidlig frempå med noen store sjanser. Allerede etter 3 minutter spilt kommer Brann til et innlegg som går igjennom hele feltet til Rosenborg og havner til slutt hos Branns høyreback som får avsluttet til side for mål. Ikke lenge etter kommer Brann til nok en stor mulighet. Signe Gaupset får ballen alene inne i feltet og har god tid til å avslutte, men ballen går utenfor.

Hjemmelaget har ballen mest de første 15 minuttene og deretter tar Rosenborg mer og mer kontroll over kampen. Ine Berre er sjanseskapende på høyresiden når hun flere ganger utfordrer Brann sitt forsvar med farten sin. Kampens første scoring kommer etter 31 spilte minutter. Bortelaget er heldig når Nautnes demper en langpasning med hånden og dommer lar spillet gå. Ballen havner hos Dorsin som smeller til fra 16 meter og sender Rosenborg i føringen på Brann stadion. 

Rosenborg kjemper hardt for å beholde ledelsen inn mot pause og det resulterer i hvert sitt gule kort til Rosenborgs Cesilie Andreassen og Emilie Nautnes før hvilen. 

Stillingen er 0-1 til pause.

Brann byttet tre spillere i pausen og starter den andre omgangen med god kontroll. Tidlig i omgangen oppstår det kaos inne i Rosenborgs sekstenmeter hvor keeper Rulyte takler Eikeland og det ender med gult kort til Rosenborgs keeper og straffespark imot. Østenstad utligner fra elleve meter og lagene er like langt.  

Brann styrer kampen etter pause og er gode i gjenvinningsspillet, men Rosenborg prøver seg på overgang når de får tak i ballen. Linberg sender avgårde en lang ball mot Berre på høyrekanten som kombinerer fint med kaptein Næss før hun får lagt inn foran mål. Dorsin får avsluttet, men plasserer ballen rett på keeper før Linberg måker returen over mål. Stor sjanse for Rosenborg å ta tilbake ledelsen.

Hjemmelaget snur kampen og går opp i ledelsen 2-1 i det 79. spilleminutt etter scoring av Anna Aahjem. Rosenborg går på sesongens første tap i Bergen og må reise hjem til Trondheim uten poeng i bagen.  

 

Kampfakta:

Brann–Rosenborg (0–1) 2–1
Brann stadion
5.mai 2024 kl. 14.30

Mål:
0-1 Frøya Dorsin 31'
1-1 Marthine Østenstad 48'
2-1 Anna Aahjem 79’

Asset 1 Asset 2
1
Rulyte


3
Lilleås Næss
13
Hørte
14
Harviken
20
Dahl
Substituted out 68'

22
Nilsen
Substituted out 82'
6
Sørum


16
Berre
5
Andreassen
Substituted out 60'
9
Nautnes

11
Dorsin
Goal 31'
Innbyttere
24
Ervik
18
Brønstad
Substituted in 68'
15
Marcussen
Substituted in 82'
8
Birkelund
19
Holum
10
Linberg
Substituted in 60'
7
Rogde
Innbyttere
 • 24
  Ervik
 • 18
  Brønstad
  Substituted in 68'
 • 15
  Marcussen
  Substituted in 82'
 • 8
  Birkelund
 • 19
  Holum
 • 10
  Linberg
  Substituted in 60'
 • 7
  Rogde

Rosenborg (4-3-3):

Rugile Rulyte

Mali Lilleås Næss
Sara Hørte
Mathilde Harviken
Hanna Dahl

Cesilie Andreassen
Cille Nilsen
Elin Sørum 

Ine Berre
Frøya Dorsin 
Emilie Nautnes  

Annonse fra Eliteserien: