Augustinsson klar for Rosenborg

Rosenborg henter den svenske venstrebacken fra Djurgården.

Annonse:

Se hele intervjuet med Augustinsson i videovinduet nederst i saken.

24-åringen har skrevet en fireårskontrakt med Rosenborg og slutter seg til troppen når sesongoppkjøringen starter i januar. 

- Det kjennes fantastisk å skrive under. Jeg har ventet lenge på det her og vi har holdt på med forhandlinger i stort sett hele året i prinsipp. Det kjennes godt at det endelig skal bli offisielt nå. Jeg gleder meg til å treffe laget og til å komme i gang, sier Jonathan Augustinsson til RBK.no.

Micke Dorsin er naturlig nok godt fornøyd med å sigre seg underskriften til den fremadstormende venstrebacken.

- Vi er veldig glade for å ha sikret oss underskriften til Jonathan. Han er en godt skolert spiller med bra fart og en god venstrefot. Vi ser frem til å få han på plass i januar, sier Rosenborgs sportslig leder.

Forhørte seg med tidligere RBK-spillere

Augustinsson er blitt koblet til Rosenborg i en god stund og har måttet tåle mange spørsmål om en eventuell overgang fra Stockholm til Trondheim. Nå gleder han seg over å kunne avsløre klubbytte. 

- Det har vært mange spørsmål siden i sommer og vi signerte papirene i september. Vi har ligget lavt og jeg har forsøkt å styre unna spørsmålene, om man kan si det. Det skal bli godt at det endelig er offisielt, sier Augustinsson.

Han avslører at han forhørte seg med to tidligere RBK-ere da interessen fra Trondheim begynte å materialisere seg

- Jeg har alltid hatt bra kontroll på Rosenborg. Rosenborg har et godt rykte i Sverige og i Norden. Det er en storklubb i Norden, så da jeg hørte om interessen, ble det interessant med en gang. Det har ikke skadet at jeg har kjent Jonathan Levi som har spilt der tidligere og i tillegg Aslak Witry og de har hatt bare positivt å si om klubben, Lerkendal og byen, sier Augustinsson.

I fotsporene til Dorsin

Den svenske venstrebacken får drakt nummer tre i Rosenborg, det samme som Micke Dorsin hadde i sin tid på banen for RBK. Dorsin ble seriemester med Djurgården på 2000-tallet, før han senere ble en legende i Rosenborg med 402 kamper over to perioder. Augustinsson, som selv ble seriemester med Djurgården i fjor, kjenner på et positivt press om å levere på venstresiden.

- Sånn kjennes det ja. Han spurte meg hvilket nummer jeg ville ha og jeg har hatt 15 i Djurgården som jeg gjerne ville ha videre. Da sa han at han ville at jeg skulle ha hans nummer tre og at det er bra historikk med venstrebacker som har hatt det nummeret. Selvsagt har jeg mye å leve opp til, men det tror jeg at jeg skal kunne gjøre, sier Augustinsson.

Augustinsson avslutter sesongen med hjemmekamp for Djurgården mot Varbergs BoIS på søndag, der de regjerende svenske mesterne må vinne og ha hjelp av andre resultater for å knipe en plass i Europa neste år. 

Se hele intervjuet med Augustinsson i videovinduet under:

Annonse fra Eliteserien: