Avanserte etter solid bortekamp

Rosenborg scoret et mål i hver omgang og tok seg videre i cupen etter en solid kamp borte mot Sandnes Ulf.

Annonse:

Rosenborg fikk noen sykdomstilfeller i troppen, men Kjetil Rekdal kunne likevel sette i stand en slagkraftig ellever med kun én endring fra seriekampen mot Kristiansund; Ole Sæter ble erstattet av Edvard Tagseth.

Dominerte før pause

RBK tok umiddelbart kommandoen i sommerværet i Sandnes og presset hjemmelaget bakover. Carlo Holse sto for kampens første sjanse med en god heading fra 12 meter, men Aslak Falch gjorde en sterk redning.

Formsterke Holse fortsatte å lage problemer for Sandnes Ulf og etter 25 minutter fylte Rosenborg opp i boksen til et ryggende hjemmelag. Edvard Tagseth fant Holse på 12 meter og dansken dunket inn det fortjente ledermålet!

Sandnes Ulf var mer med i kampen etter pause, men slet mye med Rosenborgs aggressive forsvarspress og RBK vant ofte ballen i gode posisjoner. På et hjørnespark 13 minutter ut i omgangen var Sam Rogers sterkest i feltet og headet mot lengste hjørne. Ulfs Halgunset forsøkte å klarere, men satte bare ballen i eget mål, og Rosenborg doblet ledelsen!

Hansen-redning på overtid

Rosenborg hadde stort sett full kontroll på vertene mot slutten av kampen, men Sandnes Ulf fikk likevel to sjanser til å skape noe spenning. Begge gangene ble de stoppet av en god André Hansen! Først var det et frispark som ble slått over muren fra 18 meter, men Hansen var på plass. Og på overtid fikk Stølås hjemmelagets største sjanse med et skudd fra åtte meter, men da var Hansen lynraskt nede og stoppet forsøket! Dermed er Rosenborg videre til fjerde runde i NM!

Kampfakta:

Sandnes Ulf - Rosenborg (0–1) 0–2
Norgesmesterskapet, runde 3
ØsterHus Arena, Sandnes
torsdag 30. juni 2022 kl. 18.00
2427 tilskuere

Mål:
0–1 Carlo Holse 26'
0–2 Sam Rogers 58'

Rosenborg (3-5-2):

Andre Hansen

Pavle Vagic (Pawel Chrupalla 46')
Markus Henriksen
Sam Rogers

Erlend Dahl Reitan
Olaus Skarsem
Viktor Jensen
Edvard Tagseth (Jonathan Augustinsson 78')
Adrian Pereira (Renzo Giampaoli 78')

Carlo Holse
Bryan Fiabema (Vebjørn Hoff 63')

Annonse fra Eliteserien: