Avgjorde på 20 minutter mot Sandefjord

Et energisk RBK ledet 3-0 allerede etter 20 minutter og vant komfortabelt foran 17 500 på Lerkendal.

Rosenborg gikk til verket med en enorm energi. Med et høyt og aggressivt press vant Rosenborg ballen gang på og satte fart mot mål. Kombinert med gode initiativ på sidene kom Rosenborg til flere farlige innlegg og allerede etter sju minutter ble det for mye for Sandefjord-forsvaret. Gjestene klarte ikke å klarere etter et innlegg fra Reitan og Carlo Holse banket den løse ballen i mål!

Og RBK fortsatte å herje med Sandfjord-forsvaret utover i omgangen. Kombinasjonsspillet satt bra og etter nok et brudd etter 17 minutter ble Holse spilt ned til dødlinja hvor han la ut til Stefano Vecchia som doblet ledelsen!

Og bare tre minutter senere satt den tredje. Igjen var det en gjenvinning som startet angrepet. Dahl Reitan ble spilt gjennom på høyresiden og la inn til Holse som satte inn sitt andre for kvelden!

Rosenborg fortsatte å dominere i andre omgang. Åge Hareide satte inn en spillesugen Dino Islamovic som kun brukte sju minutter på å komme på scoringslista. Han fikk muligheten til å skyte fra 14 meter, med litt skrått hold og lot ikke sjansen gå fra seg. Han dunket ballen i mål via stolperoten og det sto 4-0 på Lerkendal!

Alexander Ruud Tveter reduserte like etterpå, men uten å forandre kampbildet i særlig grad. Rosenborg kontrollerte inn til en solid 4-1-seier!

Rosenborg - Sandefjord (3-0) 4-1