Balkan-dobbel senket Ranheim

Besim Serbecic og Dino Islamovic scoret Rosenborgs mål da Rosenborg vant 2–1 over Ranheim.

Rosenborg åpnet kampen i et lavt press og satset på kontringer. Det holdt på å gi resultater allerede i åpningsminuttene etter flotte kombinasjoner mellom Dino Islamovic og Emil Konradsen Ceïde. Sistnevnte ble til slutt spilt helt i gjennom, men fra skrått hold lyktes ikke RBK-vingen med å passere Ranheim-keeper Magnus Lenes i et forsøk på å skaffe seg åpent mål.

Noen minutter senere kom Ranheim til en god mulighet da RBK-utlånte Filip Brattbakk kom rundt på kanten. Innlegget fant Mads Reginiussen som sleivet i avslutningsøyeblikket.

NTB_j3chcr7LY3I
Emil Konradsen Ceïde nær ved å runde Ranheim-keeper Lenes i åpningsminuttene.

Nærmet seg scoring

Ranheim styrte ballinnehavet mot et lavtliggende og kontringsorientert Rosenborg, uten at det resulterte i farlige angrep i for noen av lagene. Ikke før hjemmelaget justerte presshøyden og produserte flere store muligheter. Emil Konradsen Ceïde var frisk på høyrekanten og var kun en skostørrelse fra Rasmus Wiedesheim-Paul unna en assist. Sistnevnte hadde en ny stor mulighet da Ceïde slo inn, men avslutning fra åtte meter strøk lengste stolpe.

Balkan-dobbel

Det fortjente målet kom fra noe uventet hold drøyt ti minutter etter pause. Et presist frispark av Carlo Holse fant labben til Besim Serbecic. Midtstopperen løp seg fri og hamret ballen i nettet på hel volley. Det gikk knapt et minutt før nummer to satt i kassa og det var nok en perle. Årets vakreste RBK-scoring til nå (i sterk konkurranse) var et faktum da Dino Islamovic løp seg fri på venstrekanten og banket ballen opp i lengste kryss.

Dermed sørget en bosnier og en (svensk-)montenegriner foran 2–0 til Rosenborg.

NTB_ihlDy0QC-1E
Besim Serbecic har akkurat banket inn 1–0 for Rosenborg.

Doff med kjempesjanse

Etter dette roet kampen seg, men Ranheim reduserte da Adria Lopez fikk stå fri på 16 meter og plasserte ballen i hjørnet. Bortelaget fikk blod på tann og satte inn et lite trykk og kom nær utligning da et langskudd traff ryggen til Valsvik og duppet like over mål. RBK fikk servert kontringsmuligheter og var svært nær mål nummer tre ved Wiedesheim-Paul og Zachariassen.

Spesielt sistnevnte burde nok satt ballen i mål etter en nydelig stikker fra Carlo Holse. Doff fikk nesten for god tid til å tenke seg om og ble ubeslutsom alene med Ranheim-keeperen, som plukket ballen da RBK-spilleren bestemte seg for å forsøke å runde keeperen.

Rosenborg – Ranheim (0–0) 2–1