Basma blir midlertidig leder for SalMar-akademiet

Christer Basma tar over ansvaret for Rosenborgs akademi.

Annonse:

Christer Basma jobbet tidligere som trenerutvikler i NFF Trøndelag og ble foran 2021-sesongen ansatt som trener i akademiet med ansvar for rolletrening og spiller- og trenerutvikler eksternt.

Nå tar han midlertidig over ansvaret som leder for akademiet og tar over oppgaver etter Roar Vikvang, som har rollen som sportslig koordinator for både herre- og kvinnesatsingen i en overgangsperiode inn mot fusjonen ved nyttår. 

- Der vi står nå med tanke på fusjonen, er det oppgaver i laget som må løses. Dette er en midlertidig løsning ut året og så vil vi diskutere underveis om hvordan vi skal løse det videre fremover, sier Christer Basma.

50-åringen påpeker at akademiet består av mange dyktige personer og at det først og fremst handler om lagarbeid for å løse oppgavene som ligger foran dem.

- Nå tråkker man til og så handler dette om å sørge for å spille folk i rette posisjoner for å opptre som et best mulig lag, for å bruke en fotball-metafor. Jeg er veldig glad i å være på feltet, men gleder meg samtidig til å jobbe mer administrativt en periode og lære mer om helheten i klubben og jobben mellom A-laget og akademiet, sier Basma.

Annonse fra Eliteserien: