Bendtner sentral for Danmark

En god Nicklas Bendtner fra start var sentral da Danmark sikret play-off til neste års VM.

Den storvokste Rosenborg-spissen startet sin første landskamp på to år, da Åge Hareide valgte å sette inn formspilleren i sin oppstilling før siste gruppespillkamp mot Romania i Parken.

Bendtner spilte godt i de 70 minuttene han fikk på banen, og var i sentral i det meste danskene hadde av angrepsspill. Etter 58 minutter kom Rosenborgs toppscorer til en heading fra spiss vinkel, men ble holdt i trøya av Romanias Christian Ganea, noe dommeren også fikk med seg og dømte straffe til hjemmelaget.

Christian Eriksen sviktet ikke fra ellevemeteren og sendte Parken til himmels.

Romania kom tilbake på tampen og utliknet til 1-1. Polens 4-2-seier over Montenegro betyr at danskene nå skal spille play-off.

Mike Jensen ble sittende på benken hele oppgjøret.