- Birger Meling er et forbilde for meg

Venstreback Robert Williams blir inspirert av å back-kollega Birger Meling for Rosenborg. Selv håper han å ta over posisjonen om noen år.

Annonse:

Venstreback Robert Williams fikk sin A-lagsdebut for Rosenborg da han kom inn i cupkampen mot Steinkjer tidligere i år. 18-åringen var også i troppen til Mesterfinalen på Lillestrøm og har figurert på en rekke A-lagstreninger denne sesongen. Stjørdalingen er nestemann ut i serie med artikler på RBK.no, der du kan bli litt mer kjent med våre akademi-spillere.

Hvis du skal fortelle folk hvem du er, hva vil du si da?

- Jeg er en jordnær gutt som liker å være blant folk og være en ordentlig godkar.

Hva er dine største styrker som fotballspiller?

- Styrken min er én mot én defensivt, det å være aggressiv og ha litt trøkk i spillet. Jeg er en som står på og gir alt.

Hvis du kunne arvet én egenskap fra en hvilken som helst annen fotballspiller, hva vil du ha arvet?

- Som back i Rosenborg så trenger man en god innlegg- og pasningsfot. Man bør være kapabel til å skyte selv. Der føler jeg at jeg har forbedringspotensiale. Så vil jeg gjerne kunne arvet noen syke og silkemyke touch.

Hva har moderklubben Stjørdals-Blink betydd for deg i oppveksten?

- Blink har betydd veldig mye for meg. De har hatt stor betydning for at jeg er på det nivået jeg er i dag. Det er en klubb jeg er veldig takknemlig for å ha spilt i og de ga meg blant annet muligheten til å trene med a-laget. Det er et veldig godt utviklingsmiljø i Stjørdals-Blink.

Hvem er din favorittspiller på Rosenborg?

- Jeg må ta en som jeg mener er solid i stort sett hver eneste kamp. Birger Meling er veldig god og et forbilde for meg, også fordi han spiller i samme posisjon som meg. Jeg ser litt og lærer fra ham. 

Hva er ditt beste fotballminne?

- Jeg var med på å vinne Storsjøcupen i 2015 og det var kjempeartig og kjempestas. NM-gullet med Rosenborg i G16 henger også høyt. Så vil jeg også ta med debuten min for A-laget mot Steinkjer.

Om fem år håper jeg at jeg spiller i en toppliga i Europa

— Robert Williams

Hvis du skal invitere noen kompiser på middag. Hva vil du servere da?

- Det blir fort taco eller nachos fordi det er lett å lage, men man kan være med og bidra hele gjengen. Det blir ganske artig når man kan lage mat sammen, der noen har ansvar for grønnsaker og andre for kjøttdeigen. Så kan man spille av litt musikk og ha det gøy. Det er veldig sosialt og ikke minst god mat. 

Hva gjør du på fritiden? 

- Generelt er jeg mye med venner, der det går en del i FIFA-spilling. FIFA 19 kommer ganske snart, så jeg regner med at det blir en storturnering innad i laget.

Hvilken type musikk hører du på for tiden?

- Det varierer, men det går mest i rapmusikk og pop. 

Hvilke filmer og serier går det mest i for tiden?

- For tiden ser jeg mye på Blacklist, en meget spennende serie. I det siste har det også gått litt i Ex on the beach, det er underholdene. Det kan man si.

Hvor ønsker du å være i fotballkarrieren om fem år?

- Om fem år håper jeg at jeg spiller i en toppliga i Europa. Målet er å spille med inn på a-laget for så å ta steget ut i Europa.

Hvis du ikke skulle leve av fotballen, hva kunne du tenke deg å bli i det sivile liv?

- Jeg kunne tenkt meg å drive med økonomi og lignende. Jeg har sett for meg regnskapsfører, som jeg synes virker interessant. Uansett kunne jeg sett for meg en retning innenfor økonomi.

Robert Bohson-Courage Williams

  • 15. januar 2000 (18 år)

  • Tidligere klubb: Stjørdals-Blink

  • 1 A-lagskamp for Rosenborg

Annonse fra Eliteserien: