Bjørseth Berdal blir konstituert daglig leder

Tore Bjørseth Berdal blir konstituert daglig leder i Rosenborg. Men Tove Moe Dyrhaug vil fortsette i klubben en god stund til.

Annonse:

Tove Moe Dyrhaug ble tidligere i dag valgt som ny skipresident. RBK-styret har derfor konstituert Tore Bjørseth Berdal som daglig leder i Rosenborg.

– Jeg er svært ydmyk for å bli spurt om å ta på meg denne oppgaven. Samtidig er jeg veldig glad for å få muligheten, og ser frem til å jobbe i tospann med Tove og lære enda mer av henne, sier Bjørseth Berdal.

For selv om Dyrhaug er valgt som ny skipresident vil hun fremdeles jobbe i Rosenborg en god stund fremover. Akkurat hvor lenge og i hvor stor grad er ennå ikke helt bestemt.

Bjørseth Berdal har jobbet for Rosenborg siden i september i fjor. Under tiden i klubben har han hatt et nært samarbeid med klubbledelsen og styret. Med et spesielt søkelys på nyansettelser og fusjonen med RBK Kvinner.

– Hovedårsaken til at jeg sa ja til jobben er at klubben er midt i en prosess når det gjelder begge disse områdene. Jeg har allerede svært god innsikt i prosessene og ønsker å fullføre dem på en god måte, sier Berdal.

– Jeg har lyst til å ta vare på det som har vært bra i klubben, men også være med på å bygge nye Rosenborg. Der mener jeg at jeg har noe å bidra med. Jeg er 100 % motivert for å gi alt sammen med resten av den dyktige gjengen på Brakka for at RBK skal vinne fotballkamper! fortsetter han.

Kjenner klubben godt

Styreleder Cecilie Gotaas Johnsen er veldig glad for at Bjørseth Berdal takket ja til jobben.

– Tore har jobbet tett med Tove Moe Dyrhaug og Roar Munkvold og har veldig god kjennskap til Rosenborgs indre liv. Han har jobbet inngående med de endringene som har vært i klubben det siste året. Han har også en utdanning som er relevant og skjønner toppidrett etter et langt liv i skisporten, sier hun.

Prosessen med å finne Rosenborgs nye daglige leder er allerede i gang.

– Den jobben har vi startet med. Samtidig vil vi gjøre en nøye og grundig jobb med å finne Toves etterfølger. Så vi skal bruke tiden vi trenger på dette. Inntil videre er vi sikre på at Tore i samspill med Tove er i de aller beste hender, sier Gotaas Johnsen.

Tove Moe Dyrhaug er glad for at hun ble valgt som skipresident, men samtidig litt vemodig.

– Jeg har 18 år bak meg i Rosenborg og er veldig glad i alle i og rundt klubben. Nå er jeg klar for nye utfordringer i Skiforbundet. Men jeg er helt sikker på at Tore er den beste løsningen for Rosenborg. Jeg har hatt et nært samarbeid med han siden i fjor høst og vet at Rosenborg får en dyktig leder som kjenner klubben godt. Jeg vil fremdeles jobbe for Rosenborg og være på Brakka i en overgangsperiode, så jeg vil fortsette det gode samarbeidet med Tore, sier Dyrhaug.

Langrenn og fotball

34-åringen er født og oppvokst i Snillfjorden. I tidlig alder flyttet han til Trondheim for å gå skilinja ved Heimdal vgs. Bjørseth Berdal gikk deretter rett til NTNU hvor han fullførte en mastergrad innen industriell økonomi og teknologiledelse. Ved siden av studiene satset han profesjonelt på langrenn.

– I løpet av karrieren har jeg vært en del av lag som Team United Bakeries og Team Koteng både som utøver, manager og eier. Høydepunktene i min idrettskarriere er seier i Vasaloppet 2019 og Marcialonga 2020, sier han.

Etter endt karriere fikk han jobb hos Koteng Holding med ansvar for alle investeringer.

– Det har vært en lærerik og interessant jobb som har utfordret meg på alt fra analyse til ledelse.

Nå er det derimot fotball som gjelder.

– Noe stort fotballtalent var jeg aldri, men jeg har selvfølgelig fulgt Rosenborg gjennom hele oppveksten og er stor RBK-supporter. Jeg gleder meg til å ta fatt på mulighetene og utfordringene i klubben. Min rolle som administrativ leder skal være å sørge for at a-lagene til enhver tid har best mulig forutsetninger for å lykkes. 

Ta kontakt med medieansvarlig Jørgen Stenseth (tlf. 92668124) hvis det ønskes ytterligere kommentarer fra Cecilie Gotaas Johnsen eller Tore Bjørseth Berdal.

Annonse fra Eliteserien: