- Blir en pekepinn på hvordan vi ligger an

Gustav Valsvik og Even Hovland gleder seg til å spille kamp igjen. Lørdag venter Bodø/Glimt.

Annonse:

Bodø/Glimt var også siste motstander før koronapausen. Rosenborg vant 3-1 i treningskampen i Abrahallen i 5. mars. Førstkommende lørdag er bodøværingene første test i oppkjøringen mot seriestart 16. juni. 

- Det er første kamp etter en lang pause, så det blir spennende å se hvordan vi ligger an. Jeg tror alle er veldig klare på å komme i gang og det skal bli godt å få en pekepinn på hvor vi står. Vi har fått trent godt og har hatt god tid på å jobbe med relasjoner, men det blir noe annet å få prøvd det ut mot en motstander i kamp. Jeg gleder meg, sier Gustav Valsvik.

Forrige kamp mot Bodø/Glimt var en fartsfylt og underholdende kamp, der Rosenborg avgjorde med tre flotte mål av Dino Islamovic, Samuel Adegbenro og Kristoffer Zachariassen like etter pause.

- Jeg forventer at vi fortsetter der vi slapp sist og er enda mer nøyaktig både offensivt og defensivt. Jeg forventer at vi fortsetter å score mål, sier Even Hovland.

_BK_0508
Gustav Valsvik i duell med Marius Lundemo og Anders Ågnes Konradsen på torsdagens trening.

Mange mål i begge ender

Rosenborg bøttet inn mål i treningskampene i februar og mars, samtidig som det ble for mange baklengsmål. 20-12 i målforskjell på seks kamper tydet på at det skulle bli svært underholdende å følge RBK i 2020. Men dette var før den ufrivillige pausen på grunn av korona-krisen. 

- Vi scoret mange mål og slapp inn for mye. Ser man på sjansene i mot, var det ikke mange, noe som viser at vi slapp til for store sjanser og motstanderne var effektive. Det gjelder å skru til det siste kneppet, slik at det blir tett, sier Valsvik og fortsetter:

- Det er klart at pausen gjør at man ikke vet helt hvor man står per nå, så det er veldig viktig å få spilt kamp. Først og fremst for å komme i kamprytmen igjen. Jeg tror relasjonene kommer etterhvert, men man ønsker å se igjen det vi har trent og terpå på, sier Valsvik.

- Manglene på kamper skaper ikke bekymring med tanke på hvor vi står. Vi har fått trent mer på hvordan vi skal løse det og drillet mer på defensiv organisering. Det handler og mye om mangel på konsentrasjon på målene vi slapp inn i vinter, men så lenge vi scorer mer enn vi slipper inn, vinn vi kampar og det er jo det som er viktig, sier Hovland.

_BK_0409
Stopper-trioen Even Hovland, Tore Reginiussen og Gustav Valsvik har nytt godt av at det endelig kan trykkes til i dueller på treningsfeltet.

Mye trøkk og mange dueller

Rosenborg er godt inne i treningsuke nummer tre etter klarsignalet for kontakttrening. Stoppertrioen Tore Reginiussen, Even Hovland og Gustav Valsvik er blant dem som har nytt godt av at det endelig er lov til å takle igjen og at treningshverdagen er tilbake tilnærmet lik normalen innenfor gjeldende smittevernregler.

På torsdagens trening hadde Valsvik mange tette dueller spesielt med Dino Islamovic og Anders Ågnes Konradsen på det motsatte laget i spilløkten på kortbane.

- I starten var det litt uvant, men nå er det tilbake til normalen med mye trøkk og mange dueller. Det er deilig å få trykket til igjen, det er en del av styrkene til alle oss tre stopperne, sier Valsvik.

- Vi har fått terpet enda mer i tiden som har vært og så ser vi at ting fungere bedre og bedre når vi spiller på trening. Vi skal ikke slippe oss ned fra der vi var, vi må opp enda et par hakk, sier Hovland.

- Det er viktig at vi får noen treningskamper, selv om ikke resultatene betyr for mye. Det handler om å få en pekepinn på om det vi har trent på, sitter i kamp. Det gir oss muligheten til å stramme opp om det er noe å rette på, slik at vi er klare fra midten av juni når det deles ut poeng, sier Hovland.

Rosenborg møter Bodø/Glimt vil ikke være åpen for publikum og presse, men kampen kan ses gratis på adressa.no klokken 13:00 lørdag formiddag.

Annonse fra Eliteserien: